Dondurmalı cheesecake tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram sütlü dondurma
  • 400 gram labne peyniri
  • 250 gram çilek
  • 1 adet limonun suyu 

Tabanı için:

  • 1 paket tahıllı bisküvi
  • 75 gram tereyağı
  • 2 yemek kaşığı bal

Dondurmalı cheesecake tarifi Nasıl yapılır?

  • Bisküvileri mutfak robotundan geçirin.
  • Orta boy bir tavada tereyağını eritip içine balı da katıp, karıştırın.
  • Malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
  • Açılır kapanır kek kalıbının içine bisküvileri ve ballı tereyağını koyup karıştırın.
  • Bisküvili karışımın üzerine tahta kaşık ile bastırıp 1 parmak kalınlığında olacak şekilde yayın.
  • Sütlü dondurmayı buzluktan çıkarıp oda sıcaklığında 5 dakika kadar bekletin.
  • Dondurmayı ayrı bir kâsede mikser ile karıştırın.
  • Dondurmanın içine labne peynirini ve limon suyunu koyup, karıştırın.
  • Dondurma karışımını, ballı bisküvili tabanın üzerine koyun.
  • Cheesecake karışımının içine doğradığınız çilekleri koyup, buzlukta en az 2 saat dondurun.
  • Tatlıyı servis etmeden önce üzerini çileklerle süsleyebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.