İzmir’in meşhur boyoz tarifini evde yaptım muhteşem oldu.
Bu tarifi herkes rahatlıkla yapabilir sadece bekleme süresi birazcık zamanımızı alacaktır, Ama en orjinal tariflerden biridir uzun araştırmalarım sonucunda ilk defa yapmama rağmen muhteşem bir sonuç ortaya çıktı. 
Ama eğer isterseniz şekil verdikten sonra pişirmeden boyozları derin dondurucu da saklayabilirsiniz istediğiniz zamanda çıkartın odası sıcaklında bekletin daha sonra 200° fırında pişirin.
Şimdiye kadar hiç yapmamıştım ama lezzeti muhteşem ötesi kesinlikle sizede tavsiye ederim. Ama yapmadan önce aceleye getirmeyin çünkü gerçekten dinlenme süreleri biraz zamanınızı alacak tabi bu lezzete değer.
Boyoz nasıl yapılır
 
Boyoz hamuru için un tuz şeker yorma kabına alınır azar azar su ilave edip kulak memesi yumuşaklığından biraz daha sert bir hamur yapılır,
Hamuru güzelce yorduktan sonra dört eşit parçaya ayırıyoruz sıvı yağ bulayıp Üzerini kapatıp 20 dakika dinlendiriyoruz
 20 dakika sonra dört bezeye çay tabağından biraz daha büyük açıyoruz  tereyağını elimizle iyice ezip yumuşattıktan İki bezeye bölüştürüyoru boşta olan diğer iki bezeyi de tereyağının üzerine kapatıyoruz  kenar kısımlarını elinizle düzleyin 45-50 dakika dinlenmeye bırakıyoruz,
Masanın üzerini sıvıyağ ile yağlayın arada elinizi de yağlayın dinlenmiş olan bezeleri açabildiğiniz kadar açın, Önce her iki tarafını orta kısma doğru yelek gibi katlayın diğer kenar kısımlarını da üzerine doğru kapatıp dikdörtgen bir form verin rulo yapın,  diğer iki bezeyi de aynı şekilde üstüste olacak şekilde açıp rulo yapın.
Hazırladığınız rulonun üzerini kapatın en az 30 dakika dinlendirin
Rulo Hamuru 6 eşit parçaya Kesin ( elinizde sıkıştırarak kesin ) uç kısmını parmağınızla içe doğru alın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisi ne aralıklı olarak yerleştirin, Üzerini hafifçe düzeltin tepside 45 dakika dinlendirin önceden ısıtılmış 200° fırında pişirin.
Sıcak sıcak servis yapın afiyet olsun
Küçük not: Boyozları tepsiye aldıktan sonra derin dondurucuda dondurun istediğiniz zamanda çıkartıp pişirin) 

Kullandığım Su bardağı ölçüsü 200 ml
A-Z Hazırlayan : Safiye Aras 🙂
Sayfalarımı takibe alabilirsiniz 🙂
Resimli Detaylı Püf Noktalarıyla Yemek Tarifleri
Instagram : http://instagram.com/hayalimdekiyemekler/
Facebook : https://www.facebook.com/pages/Hayalimdekiyemekler/284836254958186?hc_location=timeline
Pinterest: http://tr.pinterest.com/0s0gfu6kgyq6qbj/
Youtube Kanalıma Abone olun 🙂 https://www.youtube.com/channel/UCpwA5ZcoyBCOJDHJEzQP_Cg
Bir izmirli olarak başarılı hemen uyguladım ve sonuç her zamanki gibi mükemmel teşekkürlerrr
Ölçütleri başta varmış ama ben kaçırmışım .. teşekkür ederim paylaştığımız için bu videoyu yakında deneyeceğim
Canlar kolay gelsin koları. Ağrıyo oklovayla inşallah açacam şuan seninle beraber yapıyorum bende dinlenmeye koydum canlarım azar azar izliyomki unutmıyam canlar
Ben sizin tariflerinizi, yemeklerinizi seviyorum diğer yemek sitelerini es geçip buraya geliyorum yeni bişey var mı diye
Sizin ilk yaptığım tarif yumuşak yoğurtlu poğaça tarifiydi kaç kere yapyığımı hatırlamıyorum
Elletinize sağlık tarifler için teşekkürler
Boyoz da bejlşyordum acaba gilşr mi video diye mutlak deniycem
Peki kullandığınız tereyağı nedir?
Bende yaptim hamuru rulo yaparken icine peynirde koyup rulo yaptim cok güzel oldu
Margarin ile yapsak olurmu
Mutlaka deneyeceğim şimdiden teşekkür ederim ❤
İspanak lisi da çok güzel tavsiyemdir çok güzel olmuss elinize saglik
Dün denedim cok güzel oldu tesekkür ederim size iyiki varsiniz eşim bayildi
Bir İzmirli olarak bu tarifi beğendim ve şu an yapıyorum inşallah güzel olur
Harika
Yaptım hamur kızartması gibi birşey oldu
Harika ⭐️ elinize sağlık
Ellerinize sağlık bende denedim bir izmirli olarak bayıldım ve çok beğenildi
Elinize saglik harikasiniz
Annem sizi çok seviyor size selamı var adı satı
Safiye sizi severek takip ediyorum .elimden geldiğinde yaptıklarınızı deniyorum ve sonuç hep mükemmel.fakat boyoz tarifini birebir uygulamama rağmen içi hamur kaldı. Dışıda çok istendik değil idare eder kıvamda. Neden böyle oldu
Birşey yaz dediniz ne yazayım
Çok güzel gözüküyor hemen yapacam
Tebrikler, herkes sizin gibi başarılı olanlari degil de alalade hamurislerini paylaşıyor, sizin bu titizliginizi alkışlıyorum, elinize saglık, tesekkürler
Ellerinize sağlık çook güzel oldu hiç yapmadım ve yemedim şimdi sizden gördükten sonra en kısa zamanda yapmaya çalışacam
Ellerinize sağlık. Muhteşem oldu. En kısa zamanda hemen yapıyorum.
Tebrikler çok güzel olmus
Muhtesem olmuş elinize sağlık. Yanlız hamurun kenarlarini almadiz almak gerekirmi diyerleri aliyor da
MAŞALLAH