AKŞAM HAMURU YOĞURUN HAZIRLAYIN SABAH PİŞİRİN / BIR GÜNDE EKŞİ MAYALI EKMEK TARİFİ

AKŞAM HAMURU YOĞURUN HAZIRLAYIN SABAH PİŞİRİN / BIR GÜNDE  EKŞİ MAYALI EKMEK TARİFİ

AKŞAM HAMURU YOĞURUN HAZIRLAYIN SABAH PİŞİRİN / BIR GÜNDE EKŞİ MAYALI EKMEK TARİFİ

 

 

Merhaba ben Leyla Akkus

Sayfamda sizlere #kolay #Pratik #hızlı #Lezzetli #Yemekler #Pastalar #Tatlılar #Tuzlular #nasılyapılır hepsini kolay bir şekilde yapıp sizlerle #Paylaşmak amacım. Lütfen daha fazla #Video için Kanalınma #ABONE olmayı unutmayalım.

SAYFALARIMIZI TAKIBE ALIN

Youtube Kanalima Abone Olun : https://goo.gl/dH1pBj

En Çok İzlenen 10 Videomuz

Bisküvili Kolay Pasta Tarifi – Keks Torte : https://goo.gl/uXPCPc
Bisküvili Yaş Pasta Tarifi – Kekstorte : https://goo.gl/xJqN6p
Süt Dilimi Tarifi : https://goo.gl/9tmLAS
Evim ve Düzenim : https://goo.gl/UYkKMj
Yağ Yakıcı Çay Tarifi : https://goo.gl/bu3sd3
Nutella Schnitten – Nutella Dilimleri : https://goo.gl/PyAFyN
Elmalı Turta – Apfel Streuselkuchen : https://goo.gl/vPKaTB
Çıtır Tulumba Tatlısı Tarifi : https://goo.gl/ugn19v
Pandispanya Tarifi : https://goo.gl/7HqrLM
Kek – Bisküvi ve Pudingli Pasta Tarifi : https://goo.gl/ebijjF
Bisküvili Mousse Pasta Tarifi : https://goo.gl/uUuqLw
Bisküvili Pudingli Pasta Tarifi : https://goo.gl/Tt4LKC
Ödem Söktürücü Bitki Çayı : https://goo.gl/ufacyC

 

EKŞİ MAYALI EKMEK TARİFİ

Malzemeler :

1 tane Mandalına büyüklüğünde mayalı hamur
2 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
5 su bardağı Un

 

Yapılışı:

 

  • Portakal büyüklüğünde ekşi mayalı hamurumuzu yoğurma kabımızın içerisine alalım
  • İçerisine bir bardak suyumuzu ilave edip hamurun suyun içerisinde eritelim
  • Hamuru suyun içerisinde erittikten sonra tekrar içerisine bir bardak su ve geri kalan tuz, şeker,ve unu ilave edip yumuşak ekmek hamuru yoğuralım
  • yoğurduğumuz hamurumuzun üzerini kapatıp mayalanmaya bırakalım
  • Mayalanmış hamurumuzu unlanmış tezgahta yuvarlayıp dibini unladığımız teflon tenceremizin içerisine alalım.
  • Üzeri kapalı şekilde bir gece mayalanması için bekleyelim
  • Ertesi sabah mayalanan hamurumuza jilet yardımı ile çizikler atalım
  • Ve 180 dereceli fırına pişirmek için gönderelim
  • Pişmeye yakın fırının kapağını açıp ekmeğimizin üzerine su püskürtelim
  • Ve pişmesi için tekrardan fırının kapağını kapatalım
  • piştikten sonra Afiyetle tüketelim

Afiyet olsun

Bauernbrot

Zutaten:

50 g Hefeteig
400 ml warmes Wasser
1 Teelöffel Salz
1 Teelöffel Zucker
700 gr Mehl

Farmers  bread

Ingredient

50 g yeast dough
400 ml warm water
1 teaspoon of salt
1 teaspoon of sugar
700 gr flour

source