Yapımı için malzemeler
- 1 adet tavuk göğsü
- 500 gram un
- 8 adet ekşi erik
- Kuru biber
- Tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 20 gram acı biber
- Domates salçası
Ekşili Arapaşı tarifi Nasıl yapılır?
Tavuğu haşlayıp didikleyin.
Erikleri ufak bir tencerede haşlanmaya bırakın.
Bir başka tencerede su kaynatıp içine tuz ve unun yarısını ekleyin.
Hiç topak kalmayana kadar karıştırdığınız un lapasını geniş bir tepsiye dökün ve soğumaya bırakın.
Çorba tenceresinde sıvı yağı kızdırın ve içinde salçayı kavurun.
Üzerine 1 litre su ve 5 yemek kaşığı un ekleyin.
Haşladığınız eriklerin suyunu da ilave edin.
Kuru biberleri ve tavuk etlerini de ekleyip sürekli karıştırarak pişirin.
Servis edeceğiniz zaman unlu lapayı baklava şeklinde dilimleyin.
Bir kaseye 3-4 parça lapa ve üzerine çorba ekleyin.
Kuru biberle sıcak servis edin. Afiyet olsun…
Leave a Reply