Ekşili et tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 750 gram kuzu eti
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 2-3 adet kuru soğan
  • 2-3 adet domates
  • Yarım limon

Ekşili et tarifi Nasıl yapılır?

Etleri küçük küçük doğrayın.

Üzerine tereyağı ilave edip kendi suyunda kavurun. (Eğer etin yağı varsa tekrar yağ kullanmaya gerek yok.)

Etlerin rengi değişene ve suyunu çekene kadar kavurun.

Diğer taraftan soğan ve domatesleri halka halka doğrayın.

Et kavrulunca domates ve soğanları ilave edin ve 5-10 dakika karıştırın.

Tuz ve karabiberi de ilave edin.

İsteğe göre maydanoz da ekleyebilirsiniz.

Hiç karıştırmadan yaklaşık 30 dakika kısık ateşte pişirin.

Piştikten sonra da yarım limonun suyunu ekleyin.

Afiyet olsun…