Ekşili tavuk tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet bütün tavuk
  • 1 baş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet limon
  • 3-4 kepçe tavuk suyu
  • 2-3 yemek kaşığı haşlanmış nohut
  • Tuz

Ekşili tavuk tarifi Nasıl yapılır?

Bir tencerede tavuğu haşlayın.

Ardında büyük parçalara ayırın.

Tereyağını uygun bir tavada eritin.

Parçalara ayırdığınız tavuğum her iki tarafını da tereyağında kızartın.

Üzerine dövülmüş sarımsak, tavuk suyu ve nohut ekleyip iki veya üç taşım kaynatın.

Daha sonra limon suyunu ilave edin ve 5 dakika kadar daha kaynatın.

Dilerseniz üzerine karabiber serperek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun…