El Açması Bal Kabağı Börek Tarifi

El Açması Bal Kabağı Börek Tarifi

 

Merhaba Arkadaşlar

Bugün sizlere Lezzetine doyum olmayan harika bir Kabak Boeği vericem İnşaallah. Gittiğim misafirlikte yemiştim ve içindekinin Kabak olduğunu ben bile anlamamıştım 🙂 İçinde Patates var sanmıştım,ama değilmiş 🙂 İnanın eşim ve çocuklarıma Kabak Böreği diye bir Tepsiyi yedittirdim 🙂 Tabi eşim yedikten sonra ,onun içindeki Patates değil Kabaktı dedim ve  ogün eşimin suratındaki o ifadeyi asla unutamıyorum 🙂 Çok güldüğüm bir gündü ve Tarifimiz inanılmaz lezzetli olmuştu 🙂

 

Hamur için gerekli Malzemeler : 200 ml bardak ölçüsü

  • 2 su bardağı Su
  • 1 su bardağı Sıvıyağ
  • 2 tatlı kaşığı Tuz
  • 1 kg Un ( 7 su bardağı )

İç Harcı için gerekli Malzemeler :

  • 1 kg Bal Kabağı
  • 3 tane kuru Soğan
  • 2 yemek kaşığı Salça
  • 2 Tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı Kırmızı acı pulbiber
  • 2 çay kaşığı Karabiber
  • Soğanı ve salçayı kavurmak için Sıvıyağ

Sonrasında :

  • Yufkaları inceltmek için sıvıyağ
  • Böreklerin üzerine sürmek için 1 tane Yumurta

 

Yapılışı :

  • Hamur malzemelerimizi yoğurma kabimizin içine alıp yoğuralım ve hamurumuzun içinde maya olmamasına rağmen yinede dinlenmesi ve rahat açılması için üzeri kapalı kenarda bekletiyoruz.
  • Sonra İç malzememizi hazırlayalım.
  • Kabaklarımızın kabuklarını soyup yıkayalım ve rendeleyelim.
  • Ben kolaylık olsun diye robottan geçirdim Arkadaşlar.
  • Tavamızın içine sıvıyağ ve küp küp doğranmış soğanlarımızı alıp kavuralım.
  • Sonrasında içine rendelediğimiz kabaklarımızı koyup birlikte kavurma işlemine devam edelim.
  • Ayrı bir tencereye sıvıyağ ve salçamızı alıp kavuralım.
  • Sonra baharatlar olarak Tuz,Karabiber ve Kırmızı pul Biberimizi katip karıştıralım.
  • Kavurduğumuz kabağımızı derinç ebir kabin içine boşaltalım ve üzerine kavurduğumuz baharatlı salçamızı katip karıştıralım bir güzel.
  • İç harcımız soğurken gelin bizlerde bezelerimizi hazırlayalım.
  • Dinlenmiş hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler yapalım ve bezelerimizi ve yine beş dakika kadar dinlendirelim.
  • Sonra bezelerimizi tek tek unlanmış tezgaha alıp önce merdane ile açabildiğimiz kadar ince yufka şeklinde açalım.
  • Sonra yufkamızın üzerini bolca yağlayıp ters çevirelim ve arka kısmınıda yağlayıp elimizle çeke çeke incelterek genişletelim.
  • Yufkamızı dört eşit parçaya keselim.
  • Kestiğimiz paracanın baş kısmına bolca kabaklı iç harcımızdan koyup çeke çeke rulo halinde saralım.
  • Sonra tekrardan kendi etrafında yuvarlayıp tepsimize dizelim.
  • Tüm bezeleri aynı işlemle devam edelim.
  • Sonra böreklerimizin üzerine yumurta sarısı sürüp 200 dereceli fırında pişirelim.
  • Sıcak sıcak afiyetle tüketelim.

Afiyet Olsun