Yapımı için malzemeler
- 2 adet elma
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
Hamuru için:
- 1 su bardağı un
- 3 veya 4 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı şeker
Elmalı crumble tarifi Nasıl yapılır?
İlk olarak elmaları soyup küp şeklinde doğrayın ve bir kaseye alın.
Elmaların üzerine şeker ve tarçını ilave edip güzelce karıştırın.
Hamuru için buzdolabından çıkardığınız tereyağını un ve 1 yemek kaşığı şekerle karıştırın.
İri kırıntılar halinde bir hamur elde edin.
Elmaları fırın kaplarına bölüştürün ve üzerine hamuru yayın.
Tatlınızı önceden 180 derecede ısıtılmış fırına verip kızarana kadar pişirin.
Dilerseniz dondurma eşliğinde servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun…
Leave a Reply