Yapımı için malzemeler
- 3 adet enginar kalbi
- 20 adet donmuş karides
- 10 adet cherry domates
- 1 demet kıvırcık salata
- 1 adet kırmızı turp
- 2 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 demet maydanoz
- Tuz
Sos için:
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1 tatlı kaşığı ketçap
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
Enginarlı karides tarifi Nasıl yapılır?
Karideslerin üstüne 2 tatlı kaşığı tereyağı, karabiber ve tuz atıp, 3-4 dakika tavada kızartın. Sonra da bir kenarda bekletin.
Kırmızı turpun kabuklarını soyun, rendeleyip, suyunu sıkın. Maydanozu yıkayıp, kıydıktan sonra turpla karıştırın ve servis tabağına alın. Üstüne doğranmış salata yapraklarını ekleyin. Enginar kalpleri ve domateslerle süsleyin. Üzerine karidesleri serpiştirin.
Ayrı bir kapta ketçap, mayonez, zeytinyağ ve tuzu çırpın. Hazırladığınız sosu da salatanın üzerine dökerek servis yapın.
Leave a Reply