Enginarlı sos tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet orta boy taze enginar
  • 1 adet limon
  • 1 adet küçük patates
  • 100 gram Ezine peyniri
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 yaprak taze fesleğen veya 3 dal dereotu
  • Tuz
  • Pul biber

Enginarlı sos tarifi Nasıl yapılır?

1 su bardağı suyu tencereye koyun. İçine 1 limonun suyunu ve tuzu ilave edin. Enginarları soyduktan sonra hemen limonlu suya atın. Patatesin de kabuklarını soyup, doğradıktan sonra suya ilave edin. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte yumuşayıp çok az suyu kalana kadar haşlayın.

Ilıkken blender’a alıp içine tereyağı, peynir ve fesleğeni ilave edin, sos kıvamı olana kadar çekin. Servis tabağına alıp üzerine zeytinyağı gezdirin.