ERİŞTE ÇORBASI / YÖRESEL KESME ÇORBASI TARİFİ

ERİŞTE ÇORBASI / YÖRESEL KESME ÇORBASI TARİFİ

Yöresel Çorbalarımızdan olan Kesme Yani Erişte Çorbamızın Lezzetine doyamayacaksınız Dostlar. İnanılmaz harika bir Lezzete sahip ve çok şifalı bir Çorbadır.

Eriştesi için Malzemeler :

  • 1 su bardağı Su
  • 3 tane Yumurta
  • 1 tatlı kaşığı Tuz
  • 5 su bardağı dolusu Un

Çorbası için gerekenler :

  • 1 çay bardağı Yeşil Mercimek
  • 1 su bardağı Barbunya
  • 1 tane küp küp doğranmış kuru soğan
  • 2 litreye yakın kaynamış Su
  • Tereyağı,Salça,Tuz,Karabiber,Kırmızı Pulbiber

Yapılışı :

  • Tuz ,su,yumurta ve alabildiği kadar un ile oldukça sert bir hamur yapılır.
  • 3 Tane Beze yapalim.
  • Bezeler açılır ve çarşaflara serilerek serin bir yerde yumuşaklığı gidinceye kadar kurutulur.
  • Daha sonra 2 parmak genişliğinde şeritler kesilir.
  • osterseniz bu kismi oklovaya sararak daha kolay yapabilirsiniz Dostlar.
  • Bu şeritler üst üste konularak ince ince kesilir.
  • Kesilen makarnalar kurutulur veya çorba için hemen kullanılınır.
  • Ilk Önce Mercimek ile Banbunyayi yumusayana kadar haslayalim.
  • Sonra ayri bir Tenceremize soğanı incecik olacak şekilde doğrayıp koyalım.
  • İçine tereyağı ve salçayı ekleyip güzelce kavuralım.
  • Bir litre kaynattığımız suyumuzuda ilave edip Haslanmis Banbunya ve Mercimegi atalim ve tenceremize pisirmeye birakalim.
  • Pimeye yakin içine eriştelerimizi koyup Pisirme islemine devam edelim.
  • Bu arada baharatlarımızı atip bes dakika daha pisirip Corbamizi servis edelim.
  • Tarhun varsa  çok yakışıyor bu çorbaya ama ben Tarifte eklemedim.

Afiyet Olsun