Yapımı için malzemeler
- Şeker şurubu için 100 gram esmer şeker
Kokteyl için:
- Buz
- 100 mililitre votka
- 50 mililitre taze demlenmiş espresso kahve
- 50 mililitre kahve likörü
- 4 kahve çekirdeği (isteğe bağlı)
Espresso martini tarifi Nasıl yapılır?
Şeker şurubunu yaparak başlayın. Şekeri 50 mililitre suya döküp bir kap içerisinde orta ateşte iyice kaynatın. Altını kapatın ve karışımı soğutun.
Buzdolabına soğuması için 2 martini bardağı koyun.
Şeker şurubu soğuduğunda bir avuç buz, votka, espresso ve kahve likörünü bir kokteyl çalkalayıcısına koyun. Kokteyl çalkalayıcı buzun soğuğunu iyice aldığında durabilirsiniz.
Soğutulmuş bardakların içine bu karışımı doldurun ve isterseniz her birine birkaç kahve çekirdeği atıp süsleyin.
Leave a Reply