Etli balkabağı tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 1 soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 500 gram kuşbaşı kuzu eti
  • Tuz
  • Karabiber
  • 4-4,5 su bardağı sıcak su
  • 2 domates
  • 700 gram balkabağı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu

Üzeri için:

  • Maydanoz

Etli balkabağı tarifi Nasıl yapılır?

Küp doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Kuzu eti, tuz, karabiber ve suyu ekleyip etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 40 – 45 dakika pişirin. Küp doğradığınız domates, balkabağı ve limon suyunu ekleyip 30 dakika daha pişirin. İnce kıyılmış maydanozla süsleyerek sıcak servis yapın.