Yapımı için malzemeler
- 2 demet karalahana
- 500 gram kıyma
- 1,5 su bardağı pirinç
- Yarım demet maydanoz
- 2 adet soğan
- 1 çorba kaşığı salça
- Tuz
Etli kara lahana sarması tarifi Nasıl yapılır?
- Karalahanaları güzelce yıkayın.
- Saplarını kopardıktan sonra haşlayın.
- Haşlarken çok fazla yumuşamamasına mutlaka dikkat edin. Çok yumuşayan lahanalar sarmanızı zorlaştıracaktır.
- Lahanalar soğurken, pirinçleri yıkayın.
- Ardından soğanları ince ince doğrayın.
- Kıyma, maydanoz ve tuzu da ilave ederek iç malzemeleri karıştırın.
- Kara lahana yapraklarını sarmadan önce büyüklüğüne göre ikiye veya dörde bölün.
- Hazırlamış olduğumuz karışımdan bir miktar koyun ve sarın.
- Sarmaları tencereye dizin.
- Üzerine sulandırılmış salça, tuz ve sıcak su koyarak pişirin.
- Etli kara lahana sarmanız hazır.
- Afiyet olsun.
Leave a Reply