Etli kara lahana sarması tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 2 demet karalahana
  • 500 gram kıyma
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 adet soğan
  • 1 çorba kaşığı salça
  • Tuz

Etli kara lahana sarması tarifi Nasıl yapılır?

  • Karalahanaları güzelce yıkayın.
  • Saplarını kopardıktan sonra haşlayın.
  • Haşlarken çok fazla yumuşamamasına mutlaka dikkat edin. Çok yumuşayan lahanalar sarmanızı zorlaştıracaktır.
  • Lahanalar soğurken, pirinçleri yıkayın.
  • Ardından soğanları ince ince doğrayın.
  • Kıyma, maydanoz ve tuzu da ilave ederek iç malzemeleri karıştırın.
  • Kara lahana yapraklarını sarmadan önce büyüklüğüne göre ikiye veya dörde bölün.
  • Hazırlamış olduğumuz karışımdan bir miktar koyun ve sarın.
  • Sarmaları tencereye dizin.
  • Üzerine sulandırılmış salça, tuz ve sıcak su koyarak pişirin.
  • Etli kara lahana sarmanız hazır.
  • Afiyet olsun.