Etli patlıcan yemeği tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram dana kuşbaşı eti
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 adet patlıcan
  • 4 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Etli patlıcan yemeği tarifi Nasıl yapılır?

  • Dana kuşbaşı etinin fazla yağlı kısımlarını alın.
  • Eti bol suda yıkadıktan sonra suyunu süzdürün.
  • Sıvı yağı derin bir tencerede kızdırın.
  • Kuşbaşı etleri tencereye alıp yüksek ateşte kendi suyunu çekene kadar soteleyin.
  • Kuru soğanın kabuklarını soyup, küçük küpler halinde doğrayın.
  • Domatesleri iri parçalar halinde kesin.
  • Patlıcanların ise uç kısımlarını kestikten sonra kabuklarını alacalı soyun. Ardından patlıcanları uzun ince parçalar halinde doğrayın.
  • Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız yeşil ve kırmızı biberleri de birkaç parçaya bölün.
  • Suyunu çeken ete doğradığınız soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar soteleyin.
  • Biber ve domates salçalarını ekleyip karıştırın.
  • Birkaç dakika daha kavrulduktan sonra sırasıyla doğranmış patlıcan, biber ve domatesleri ekleyin.
  • Sıcak su, tuz ve karabiber ilave ettiğiniz yemeğin kapağını kapatarak kısık ateşte pişirin.
  • Sebzeler pişip etler yumuşadığında ocaktan alın.
  • Afiyet olsun.