Yapımı için malzemeler
- 500 gram dana kuşbaşı eti
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 4 adet patlıcan
- 4 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
Etli patlıcan yemeği tarifi Nasıl yapılır?
- Dana kuşbaşı etinin fazla yağlı kısımlarını alın.
- Eti bol suda yıkadıktan sonra suyunu süzdürün.
- Sıvı yağı derin bir tencerede kızdırın.
- Kuşbaşı etleri tencereye alıp yüksek ateşte kendi suyunu çekene kadar soteleyin.
- Kuru soğanın kabuklarını soyup, küçük küpler halinde doğrayın.
- Domatesleri iri parçalar halinde kesin.
- Patlıcanların ise uç kısımlarını kestikten sonra kabuklarını alacalı soyun. Ardından patlıcanları uzun ince parçalar halinde doğrayın.
- Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız yeşil ve kırmızı biberleri de birkaç parçaya bölün.
- Suyunu çeken ete doğradığınız soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar soteleyin.
- Biber ve domates salçalarını ekleyip karıştırın.
- Birkaç dakika daha kavrulduktan sonra sırasıyla doğranmış patlıcan, biber ve domatesleri ekleyin.
- Sıcak su, tuz ve karabiber ilave ettiğiniz yemeğin kapağını kapatarak kısık ateşte pişirin.
- Sebzeler pişip etler yumuşadığında ocaktan alın.
- Afiyet olsun.
Leave a Reply