Yapımı için malzemeler
- 1 kilogram üzüm yaprağı
- 500 gram kıyma
- 2 çay bardağı pirinç
- 2 adet kuru soğan
- Yarım demet maydanoz
- 1 çorba kaşığı salça
- Sıvı yağ
- Nane
- Tuz
Etli yaprak sarması tarifi Nasıl yapılır?
- Üzüm yapraklarının saplarını koparıp, yıkayın.
- Daha sonra haşlayın ve soğumaya bırakın.
- Eğer salamura yapraktan yapacaksanız birkaç saat soğuk suda bekletin.
- Bu şekilde tuzunu çıkardıktan sonra kullanabilirsiniz.
- İç harcı için pirinçleri güzelce yıkayın.
- Soğanların kabuğunu soyun ve küp küp doğrayın.
- Maydanozları da ince ince doğrayın.
- Kıyma, maydanoz, nane, tuz, pirinç ve salçanın yarısını bir kaba alın.
- İyice yoğurarak iç harcı hazırlayın.
- Hazırladığınız harcı üzüm yapraklarının içine koyarak sarın.
- Sarmaları tencereye yerleştirin.
- Üzeri için salça, yağ, tuz ve sıcak suyu karıştırın.
- Bu sosu sarmaların üzerinde gezdirip, pişirin.
- Afiyet olsun.















Leave a Reply