Eton mess tarifi

Yapımı için malzemeler

Mereng için:

  • 2 adet yumurta akı
  • 100 gram (yarım su bardağı) şeker

Krema için:

  • 200 mililitre krema
  • 100 gram mascarpone (veya cheesecake için kullanılan başka bir peynir)
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Yarım limon kabuğu rendesi
  • Frambuaz ve vişne (ya da dilediğiniz başka meyveler)
  • Yarım portakalın suyu
  • Yarım portakalın kabuğunun rendesi
  • Yarım limonun kabuğu rendesi
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişasta
  • 1 yemek kaşığı su

Üzeri için:

  • 30 gram bitter çikolata rendesi

Eton mess tarifi Nasıl yapılır?

Mikserde yumurta aklarını şeker ile 3-4 dakika çırpın.

Dilediğiniz duyu kullanarak veya kaşık ile pişirme kağıdı serilmiş tepsiye ceviz boyutunda merengi sıkın.

110 derecede ısıtılmış fırında 1,5 saat kadar pişirin. İçi hafif nemli kalmalı.

Tamamen soğutun.

O arada meyveleri hazırlayın.

Tencereye meyveleri şekeri limon ve portakal kabuğun rendesini ve yarım portakal suyunu alın.

Kaynama noktasına getirin.

Ayrı bir kasede nişasta ve suyu karıştırın.

Karıştırarak meyvelere ilave edin.

Kaseye alıp soğutun.

Eton mess tarifi

Kreması için mikserde peyniri 2 dakika kadar çırpın.

Krema ve pudra şekerini ilave edin.

3-4 dakika çırpın. Krema hazır.

Kuplara kat kat olacak şekilde mereng – krema – meyve olarak dizin.

Üzerine rendelenmiş çikolata serpin. Afiyet olsun…