EV MAKARNASI [ ERİŞTE ] YAPIMI 100 YILLIK TARİF / Erişte Tarifi

EV MAKARNASI [ ERİŞTE ] YAPIMI 100 YILLIK TARİF / Erişte Tarifi

 

Yöresel Tariflerimizden olan Eriştemizi hem Çorbalarımızda hem Makarna olarak yapıp Afiyetle tüketebiliriz Dostlar.

 

Malzemeler :

  • 1 su bardağı Su
  • 3 tane Yumurta
  • 1 tatlı kaşığı Tuz
  • 5 su bardağı dolusu Un

Yapılışı :

  • Tüm malzemeleri Yoğurma kabının içine alıp güzelce sert bir hamur olmak şartı ile yoğuralım ve poşete koyup dinlendirelim.
  • Sonrasında bezelere ayırıp tek tek yufka gibi açalım ve meradaneye sarıp uzunlamasına keselim.
  • Sonrasında hepsini üst üste koyup ince ince kesmeye başlayalım.
  • Eriştelerimizi spfra bezinin üzerine serip kurutalım.
  • Çorba ve Ana Yemeklerimizde kullanabiliriz.

Afiyet Olsun