✅Evde gerçek fırın ekmek tarifi Nasıl yapılır 😍
✅ Ekmek yapımında en önemli püf noktası kullandığınız Un ve hamuru çok iyi yoğurmaktır. Tabi tepsi mayası, fırında pişirme derecesinide unutmayalım. ☺️
✅ Ekmek unu hangisidir derseniz? Typ 65 veya 650 olarak geçiyor. Bu tür ekmek tariflerini yaparken baklavalık börekli unu tercih etmeyin. Ekmek yapımına uygun olan onların üzerinde genelde Baklavalık böreklik diye yazmaz.
✅Sokağa çıkma yasağının olduğu bugünlerde dışarda satılan ekmeklerden çok daha güzel dış kabuğu incecik İçi yumuşacık gerçek ekmek tarifi için videomu detaylıca izlemenizi tavsiye edin
✅ Bu tarifi yapan asla pişman olmaz bolca yapıp derin dondurucu ya kaldırabilirsiniz 👍
#ekmek #ekmektarifi #hayalimdekiyemekler #firinekmeği #bread #breadrcipes
Gerçek fırın ekmeği nasıl yapılır
Ön mayası için
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı un
1 çay kaşığı İnstant Maya
(Ön mayalanmayı bir gece öncesinden hazırlayın oda sıcaklığın da bekletin)
İkinci mayalama için
2,5 su bardağı ılık su
1 paket instant maya
Bir tatlı kaşığı dolusu tuz
6-7 su bardağı un (Yumuşak ele yapışmayan bir hamur yapılacak)
Ekmek nasıl yapılır
✅ Ön mayası yapılan hamurla Yumuşak ele yapışmayan çok iyi yoğurularak hamur yapılacak 45 dakika dinlendirin.
✅ 45 dakika sonra 8-10 Beze yapın Üzerini temiz bir bez kapatıp 10 dakika dinlendirin.
✅ videoda gösterdiğim gibi şekil verin yağlı kağıt serilmiş veya unlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak alın. 30-45 Dakika dinlendirin
✅ En az 20 dakika Önceden ısıtılmış 250°’ Fırının köşesini mutlaka içine sıcak su Doldurduğunuz bir kase veya küçük bir borca. yerleştirin. Ekmekleri pişirin (Benim fırınım da 21 dakikada pişti)
✅ Ben Fansız ayarda bir pişirdim ama fanlı ayarda da pişirebilirsiniz.
✅ Ve servis yapın afiyet olsun❤️
Kullandığım Su bardağı ölçüsü 200 ml
Eng
How to make real oven bread
For the front yeast
1 cup of warm water
1 cup of flour
1 teaspoon of Constant Yeast
(Prepare the pre-fermentation the night before, soak at the room temperature.)
For the second fermentation
2.5 cups of warm water
1 pack of instant yeast
A teaspoonful of salt
6-7 cups of flour (A soft dough will not be sticked)
Fr
Comment faire du vrai pain au four
Pour la levure de devant
1 tasse d’eau tiède
1 tasse de farine
1 cuillère à café de levure constante
(Préparez la pré-fermentation la veille, laissez tremper à température ambiante.)
Pour la deuxième fermentation
2,5 tasses d’eau tiède
1 paquet de levure instantanée
Une cuillère à café de sel
6-7 tasses de farine (une pâte molle ne collera pas)
A-Z Hazırlayan : Safiye Aras 🙂
Sayfalarımı takibe alabilirsiniz 🙂
Resimli Detaylı Püf Noktalarıyla Yemek Tarifleri
Instagram : http://instagram.com/hayalimdekiyemekler/
Facebook : https://www.facebook.com/pages/Hayalimdekiyemekler/284836254958186?hc_location=timeline
Pinterest: http://tr.pinterest.com/0s0gfu6kgyq6qbj/
Youtube Kanalıma Abone olun 🙂 https://www.youtube.com/channel/UCpwA5ZcoyBCOJDHJEzQP_Cg
hijyen kurallarına hiç uyulmamiş, neyseki biz yemiyoruz bu yaptığını
Kullandığınız unun markasını yazsanız ne güzel olur.
Mükemmel oldu herkese tavsiye ederim her zaman sahura yapıyorum tarifleriniz çok gzuel ellerinize sağlık♥️
Tarifi denedım bugune kadar yaptığım en güzel ekmek Di tarifi harfi harfine uygulamak laızm ama
الي يعرف اللغة الاركية يترجملي الوصفة من فضلكم
Bütün tariflerinizi zevk alarak yapıyorum ama benim ekmeğim sizinki gibi olmadı galiba unum farklı geldi
Gerçekten Allah razı olsun bilmediğim şeyleri öğrendim
Unun markası ney
Safiye hanım bu tarif Acayiptarifler Özlem hanımın bizzat kendi reçetesi. Bera tatlı dünyası Özlem hanımdan tarifi kopyalamıştır. Sizin hatanız yok ama tarifin gerçek sahibini bilmeniz lazım.
Tariflerinizi begenerek yapiyorum ekmek mayasini 2 3 saat bekletsek olur mu? Aksama iftara yapmayi düşünüyorum da
Tam buğday ucuyla olurmu acaba bilgi rica ediyorum
Merhabalar ön mayayı geceden hazırlamazsak ne kadar bekletmek lazım?
bu tarif davul firinda olurmu
Yaş maya kullansak olur mu ve ne kadar ölçüde kullanmalıyım
On mayaya seker konulmuyir mu
Merhabalar şuan ikinci seferini yapıyorum ve ilk yaptığım mükemmel oldu tarif için teşekkür ederim…
Yaş maya kullansak olur mu ve gene onudami bi gece bekletmek lazım
Taze Maya ile olur mu?
Merhaba sagiyecim. Yaş maya kullanacaksak ön mayalama yapılmalımı
Süper süper süper oldu
Ma perché non mette la traduzione in italiano degli ingredienti
La traduzione italiana dov'è
Elinşze sağlık bende yaptım Çok güzel oldu