Yapımı için malzemeler
- 5 su bardağı süt
- 3 adet yumurta sarısı
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı toz salep
- Yarım çubuk vanilya
- 400 gram krema
- 2 adet damla sakızı
Evde dondurma tarifi Nasıl yapılır?
Süt, toz salep ve şekerin yarısını bir tencereye ilave edip kaynatmaya başlayın.
Vanilya çubuğunu ikiye bölüp tencereye ekleyin.
Karışımı koyu kıvama gelene kadar karıştırın.
Koyulaşınca ocaktan alıp vanilya çubuğunu içinden çıkarın. Ardından soğumaya bırakın.
Bir kasede kremayı mikser yardımıyla yüksek devirde çırpın.
Ayrı bir kasede de şekerin kalan kısmını ve yumurta sarısını güzelce çırpın.
Pürüzsüz bir kıvam alınca cam bir kaba aktarıp benmari usulü pişirin. Yumurtanın pişmemesi için sürekli bir çırpma teliyle hızlıca karıştırın.
Bu işlemi 5 dakika kadar yapıp yumurta sarısının erimesini sağlayın.
Daha sonra yumurtalı karışımın olduğu kabı, içi su dolu bir kaseye alarak soğutun.
Tenceredeki sütlü karışıma yavaş yavaş karıştırarak ilave edin.
Karışıma, kremayı da ekleyip iyice yedirin.
Bir kabın içini streç filmle kaplayıp dondurma karışımını içine aktarın.
Üzerini düzelterek streç filmi kapatın ve dondurucuya verin.
Bir gece bekletin.
Afiyet olsun…
Leave a Reply