Sayfalarımı takibe alabilirsiniz 🙂
İsterseniz Simit Tarifine ve daha bir çok tarife Wep sayfamdan bakabilirsiniz 🙂
Resimli Detaylı Püf Noktalarıyla Yemek Tarifleri
Facebook : https://www.facebook.com/pages/Hayalimdekiyemekler/284836254958186?hc_location=timeline
Instagram : http://instagram.com/hayalimdekiyemekler/
Pinterest: http://tr.pinterest.com/0s0gfu6kgyq6qbj/
Daha önce bir çok simit tarifi denedim ama diğerleri çok hoşuma gitmediği tarifini paylaşmadım bu tarifi sizinle paylaşmasam olmaz çünkü biz tadını çok beğendik inşallah sizde beğenirsiniz şimdi simit nasıl yapılır ona bakalım ve bu tariften 9 tane büyük simit çıktı ama siz isterseniz biraz daha küçük yapıp daha fazla simit elde edebilirsiniz 🙂
9 adet simit için Malzemeler için Malzemeler
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
3 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı instant maya
Alabildiği kadar un
Bulamak için
yarım çay bardağı pekmez
1 çay bardağı su
1,5 bu bardağı susam
Simit nasıl yapılır
Su,Süt,,sıvıyağ,toz şeker,tuz,instant mayayı iyice karıştırın unu azar azar ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın
Hamuru iyice kabarana kadar yaklaşık 2 saat kadar dinlendirin
Yaptığınız hamuru yumurtadan biraz küçük 18 bezeye ayırın üzerini ince bir bez örtüp 5 veya 10 dakika dinlendirin bezeleri uzunlamasına rulo yapın iki hamur şeriti birbirinin çevresinde çevirip simitin yuvarlak şeklini verin
Susamı tavaya alın sürekli karıştırarak biraz kavurun ama dikkatli olun yakmayın 🙂
Pekmezi ve suyu karştırın
Simitleri önce pekmezli suya sonra kavrulmuş susama bulayın yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin tepside 25 veya 30 dakika tepside dinlendirin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında simitler güzelce kızarana kadar pişirin
Afiyet Olsun
Cok güzel görünüyo bende yaptim
Çok güzel.sağolun
InşaAllah deniyicem
Yaptim çok güzel oldu..sağol ablam ..ama pekmez erine bal kullandım)
Türkiye de yaşıyorsanız bunu yapmaniza gerek yk sonucta simit 50 kuruş belki 1 olmustur yada 2 en fzla. Ama yurtdisinda yasiyorsanizz ve simite hayransaniz hele bi de kahvaltilarda cayla icmeyi ozlediyseniz bn gbi yapin yapin durun. Citir citirrr ohh kokusu bile geliyor yazarken
alabildiği kadar un tariflerini sevmiyorum
Je peut avoir la recette en français merci d'avance
Mutfagi savas alanina dondurmeden yapmaya calisacagiz
Çok güzel olmuş
Şuan tarifinizi yaptım mayalaniyor hamurum.pisirip yarın sabah kahvaltıya yeriz inşallah.
Üzüm pekmez. Koybirim simit
Aciklamadaki tarifte 1 tatli kasigi instant maya yaziyor siz bir paket koydunuz ben tatli kasiginda kullandim ya tutmazsa
Bildiğin açma tarifi
Sivi yag yerine tereyagi kullana bilirmiyim?
Ellerinize saglik on numara oldu
Kaç gün taze kalıyor? Bunun hamurunu nasıl saklarız ara ara yapmak için?
Sizinki simit değil poğaça hamuru, simite o kadar yağ katılmaz ve bir de bir yumurta katılır o zaman çıtır ve gevrek olur
2kere yaptım çok güzel oldu
Tarifinize göre yaptık, gerçekten harika oldu. Ellerinize sağlık.
bende denedim harika oldu
Safiye hanım tarifleriniz çok güzel ayrıntılı. Ayrıca hepsini tekrar yazdığınız için, hem görsel hem yazılı çok çok mükemmel anlaşılıyor. Mükemmel . Sizin gibi yapanı görmedim. Emeğiniz için teşekkürler. Bayramınızı şimdiden tebrik ederim.