Fasulye bulgurlusu tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram yeşil fasulye
  • 3 büyük boy domates
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 500 gram kuzu eti
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı pilavlık bulgur

Fasulye bulgurlusu tarifi Nasıl yapılır?

Fasulyeleri yıkayıp, ayıklayın. Her birini 4-5 parçaya kırın. Bir tencerede yağı eritin. İnce kıyılmış soğan ve ince kıyılmış biberleri kavurun. Domatesleri kuşbaşı doğrayarak ilave edin.

Fasulyeleri, tuzu ve biberi ekleyip 4-6 dakika daha kavurun. Sonra suyu ilave edin, su kaynayınca bulguru ekleyin. 15 dakika daha pişirip, altını söndürün. En az 20-25 dakika demlenmeye bırakın. Sıcak sıcak servise sunun.