Yapımı için malzemeler
- 1 kilogram yeşil fasulye
- 3 büyük boy domates
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet yeşil sivri biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 500 gram kuzu eti
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 su bardağı pilavlık bulgur
Fasulye bulgurlusu tarifi Nasıl yapılır?
Fasulyeleri yıkayıp, ayıklayın. Her birini 4-5 parçaya kırın. Bir tencerede yağı eritin. İnce kıyılmış soğan ve ince kıyılmış biberleri kavurun. Domatesleri kuşbaşı doğrayarak ilave edin.
Fasulyeleri, tuzu ve biberi ekleyip 4-6 dakika daha kavurun. Sonra suyu ilave edin, su kaynayınca bulguru ekleyin. 15 dakika daha pişirip, altını söndürün. En az 20-25 dakika demlenmeye bırakın. Sıcak sıcak servise sunun.
Leave a Reply