Fasulye diblesi tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram taze fasulye
  • 2 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Fasulye diblesi tarifi Nasıl yapılır?

  • Soğanı küp şeklinde doğrayın.
  • Fasulyeleri ayıklayın ve ince ince doğrayın.
  • Domateslerin de kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
  • Bir tencerenin içine tereyağı, zeytinyağı ve soğanları koyun. Malzemeleri karıştırarak kavurun.
  • Biraz kavrulduktan sonra üzerine fasulyeleri ilave edin.
  • Fasulyeleri de bir miktar soteledikten sonra domatesleri ekleyin.
  • Güzelce karıştırın ve fasulyelerin pişmesi için su ilave edin.
  • Fasulyeler hafifçe pişmeye başladığında pirinç, tuz ve baharatları ekleyin.
  • Pirinçler şişip suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin.
  • Afiyet olsun.