Yapımı için malzemeler
- 500 gram taze fasulye
- 2 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Fasulye diblesi tarifi Nasıl yapılır?
- Soğanı küp şeklinde doğrayın.
- Fasulyeleri ayıklayın ve ince ince doğrayın.
- Domateslerin de kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
- Bir tencerenin içine tereyağı, zeytinyağı ve soğanları koyun. Malzemeleri karıştırarak kavurun.
- Biraz kavrulduktan sonra üzerine fasulyeleri ilave edin.
- Fasulyeleri de bir miktar soteledikten sonra domatesleri ekleyin.
- Güzelce karıştırın ve fasulyelerin pişmesi için su ilave edin.
- Fasulyeler hafifçe pişmeye başladığında pirinç, tuz ve baharatları ekleyin.
- Pirinçler şişip suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin.
- Afiyet olsun.
Leave a Reply