Fasulyeli enginar salatası tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 7 adet enginar
  • 2,5 su bardağı kuru fasulye
  • 1 dal defne yaprağı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı fasulyenin haşlama suyu

Fasulyeli enginar salatası tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle yedi adet enginarı zeytinyağı, limon ve tuzlu suda 20 dakika pişirin. Daha sonra kuru fasulyeyi çok az sıvı yağ ilavesiyle içine 2 adet defne yaprağı atarak haşlayın ve süzün. Defne yaprağını tencereden.

Enginar çanaklarının üzerine 2-3 yemek kaşığı suyu süzülmüş kuru fasulye koyun.

Derin bir sos kabına malzemelerinizi sırayla koyup karıştırın ve enginarların üzerine gezdirin. Taze nane yaprakları ile süsleyin.