Tembel Kadın Pastası- Mandalinalı Pasta Tarifi
Hayırlı Akşamlar Dostlar
Bugün sizlere çok kolay vede Lezzetine doyum olmayan harika bir Pasta Tarifi vermek istiyorum.Malzemesi evimizde olan malzemeler ve ben tadına bayıldımmm :)) İnanın yapınca Leylacığım nasıl güzel bir pastaymış bu diyeceksiniz :))) Pasta almanlara ait ve adını türkçeye çeviirnce Tembel Kadın Pastası olarak geçiyor ama ben daha düzgün bir isim koyucam tabikide :))) Haydin şimdi tarfie geçelimde sizleride çok merakta bırakmayayım :)))
Alt taban için gerekli Malzemeler : 28-33 cm kalıp için
- 200 gr Un
- 75 gr Şeker
- 1 Tane Yumurta
- 75 gr yumuşamış Margarin veya Tereyağı
- 1 çay kaşığı Kabartmatozu
İç malzemesi için :
- 500 gr Süzme Yoğurt ( Quark )
- 2 tane Yumurta
- 140 gr Şeker
- 1 Paket Vanilyalı Puding ( Toz halinde kullanıcağz )
- 70 ml Sıvıyağ
- 180 ml Süt
- 1 yemek kaşığı un
Üzerine :
- 1 Kutu Mandalina konservesi
Jölesi için :
- Mandalina konservesinden artan suyu
- 1 tatlı kaşığı nişasta
Yapılışı :
- Alt taban için gerekli Malzemeleri kabımıza alıp yoğuralım.
- Kıvamı kurabiye hamuru gibi olcak Arkadaşlar.
- Hamurumuzu yağlı kalıbımıza elimizle güzelce yerleştirip düzleyelim ve kenarlarınada hamurun gelmesini saglayalım.
- İç malzememiz için yumurta ve şekeri kabımıza alıp 3 dakika çırpalım.
- Sonra içine sırası ile diğer malzemeleri koyup mikserle çırpalım ve bu karışımı kalıbımızın içine dökelim ve kalıbı bir kaç kez tezgaha vurarak içindeki baloncukların patlamasını sağlayalım.
- Mandalinaları konservesinden çıkartıp süzdürelim ama suyunu sakın dökmeyiniz lütfen.
- Mandalinaları tek tek kalıptaki hamurumuzun üzerine dizelim ve Pastamızı önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına verip tam 55 dakika fırında tutarak pişirelim Arkadaşlar.
- Pastamız piştikten sonra soğumasını bekleyelim.
- Jölemiz için mandalinalardan artan suyu tenceremize alıp içine nişasta katıp pişirelim.
- Jölemizi ılık şekilde soğumuş pastamızın üzerine fırça yardımı ile sürelim ve Pastamızı 3 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra dilimleyip servis yapalım Arkadaşlar.
Faule Weiber Kuchen
Zutaten:
- 200 g Mehl
- 75 g Zucker
- 1 Ei(er)
- 75 g Margarine
- 1 TL Backpulver
Für den Belag:
- 500 g Quark
- 2 Ei(er)
- 140 g Zucker
- 1 Pck. Vanillepuddingpulver
- 70 ml Öl
- 180 ml Milch
- 1 El Mehl
- 1 kl. Dose/n Mandarine(n)
Für den Guss:
- Der Restsaft der Mandarinen
- 1 TL Speisestärke
Zubereitung:
- Aus den Teigzutaten einen Mürbteig herstellen und in den Kühlschrank legen.
- Quark, 2 Eier und Zucker in einer Rührschüssel von Hand rühren.
- Vanillepudding, Öl und Milch zusammenrühren und unter die Quarkmasse heben.
- Nach ca. 45 Minuten den Mürbteig ausrollen, in eine Springform geben.
- Die Quarkmasse darauf geben (die Masse ist sehr flüssig, wird aber beim Backen gut fest) und die Mandarinen darauf verteilen.
- Bei 180 Grad ca. 55 Minuten backen.
- Den Kuchen auskühlen lassen.
- Für den Guss Mandarinensaft mit der Speisestärke in einemTopf leicht köcheln lassen und den Kuchen mit dem lauwarmen Guss bestreichen.
Guten Appetit!
Faule Weiberkuchen-Tembel Kadın Pastası
Afiyet Olsun
Lütfen Youtube Sayfamıza Abone olmayı unutmayalım Dostlar
Bu pastayı yapıp buzluga atsam olur mu sizce
Cok güzel bir tarif
Harika görünüyor
Bende merak ediyorum atılıyormu acaba buzluga atılırsa çok pratik olur ☺