Yapımı için malzemeler
- 1 tane yumurta
- Yarım su bardağı süt
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- 2 çay bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yarım kahve fincanı toz ceviz
- Yarım mandalina kabuğu rendesi
- Yarım çay kaşığı karbonat
Fincanda kek tarifi Nasıl yapılır?
Tüm kek malzemelerini geniş bir kabın içine dökün ve mikserle 5 dakika iyice çırpın. Kahve fincanlarını yağlayın. Kek harcını, fincanların yarısına kadar doldurun (Kek kabaracağı için fincanın boş kalan üstünü dolduracaktır).
Fincanları bir tencereye koyun ve tencerenin dibine, fincanların yarısına gelecek kadar ılık su katın. Tencereyi ocağa koyun ve su kaynayana kadar bekleyin, Su kaynamaya başlayınca tencerenin kapağını kapatın ve 22 dakika boyunca keki pişirin. Bu esnada tencerenin kapağını hiç açmayın. (Kekin kabarıp kabarmadığını görebilmek için cam kapak kullanmanız daha doğru olacaktır)
22 dakika sonra tencereyi ocaktan alın ve 15 dakika boyunca kapağını hiç açmayın. 15 dakika sonra tencerenin kapağını açın ve dikkatli bir şekilde fincandaki kekleri servis tabağına çıkarın. Keklerin üzerine hazır çikolata sosu veya krem şanti dökerek servis edebilirsiniz.
Leave a Reply