Yapımı için malzemeler
- 500 gram kadayıf
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- Çekilmiş fındık
- 5 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- Limon suyu
Fındıklı kadayıf tarifi Nasıl yapılır?
- Kadayıflar tepsiye ince bir tabaka halinde serin.
- Üzerine tereyağı parçaları ekleyin ve fırına sürün.
- Kadayıfları üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.
- Orta boy tencerede su ve şekeri karıştırarak, bal haline gelene kadar kaynatın.
- Şerbet kaynadıktan sonra içerisine birkaç damla limon suyu da ilave edin ve soğumaya bırakın.
- Kadayıflar tam soğumadan ılık haldeyken üzerine hazırladığınız şerbeti ilave edin.
- Üzerine çekilmiş fındığı da döktükten sonra soğumaya bırakın.
- Tatlınız hazır.
Leave a Reply