Fındıklı kadayıf tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram kadayıf
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • Çekilmiş fındık
  • 5 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • Limon suyu

Fındıklı kadayıf tarifi Nasıl yapılır?

  • Kadayıflar tepsiye ince bir tabaka halinde serin.
  • Üzerine tereyağı parçaları ekleyin ve fırına sürün.
  • Kadayıfları üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.
  • Orta boy tencerede su ve şekeri karıştırarak, bal haline gelene kadar kaynatın.
  • Şerbet kaynadıktan sonra içerisine birkaç damla limon suyu da ilave edin ve soğumaya bırakın.
  • Kadayıflar tam soğumadan ılık haldeyken üzerine hazırladığınız şerbeti ilave edin.
  • Üzerine çekilmiş fındığı da döktükten sonra soğumaya bırakın.
  • Tatlınız hazır.