Fırında Bayatlamış Ekmek Kızartması Tarifi
Ramazanda ekmek çok artıyor ve değerlendirmek hiçde zor değil Arkadaşlar.Sahurdada kızarttığımız bayatlamış ekmeklerimizi afiyetle tüketin.
Malzemeler :
- Dilimlenmiş bayatlamış ekmek
- 4 yumurta
- 2 su bardağı süt
- yarım çay bardağı sıvıyağ
- tuz
Üzerine :
- Kaşar peyniri rendesi
Yapılışı :
Ekmekleri dilimleyin.Bir kabin içine yumurtaları kırıp içine diğer malzemeleride katip çırpın.Sonra bu karışımın içine ekmekleri önlü arkalı bulayıp tepsiye dizelim ve 200 dereceli fırına kızarması için verelim.Kızarmaya yakın tepsimizi çıkartıp üzerine kaşar peyniri rendesi serpışıtırp tekrar fırına sürelim ve bu sefer güzelce kızarana kadar fırında tutalım.Kızarıncada çıkartıp kahvaltı ve sahurda afiyetle yiyelim.
Afiyet Olsun
Leave a Reply