Erzurum Kadayıf Dolmasını daha önceden yapıp hiç pişirmeden derindondurucuya koymuştum bu gün misafirim gelince çıkarıp kızartmak yerine fırında pişirdim inanılmaz güzel oldu itiraf etmeliyimki bu daha çok hoşuma gitti bu yüzden hemen sizinle paylaşmak istedim belki yapmak istersiniz inşallah sizde beğenirsiniz.
Fırında Kadayıf dolması için malzemeler
şerbeti için
- 4 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- ve çeyrek limon
üzerine dökmek için
- tereyağı ve çok az sıvıyağ karıştırılarak kullanılacak
Fırında Kadayıf Dolması Nasıl yapılır
- Erzurum kadayıf dolması için bir tutam kadayıfı düzgün bir şekilde masanın üzerine alalım içine bir kaç parça cevizi yerleştirip sarma sarar gibi sarın ve elimizde hafif sıkıştırarak bir kaba alın diğer bütün kadayıflara da ayni işlemi uygulayalım
- Sardığınız kadayıf dolmalarını fırın tepsisine yerleştirin üzerine tereyağı ile biraz sıvıyağını karıştırıp kadayıf dolmalarının üzerine gezdirin ve 180 derece fırında güzelce kızarana kadar pişirip fırından çıkarın
- Şerbet için şeker limon ve suyu bir tencereye alıp ocağa koyun kaynatın şerbet baklava şerbeti kıvamına gelmeye yakın ocaktan alın ilk sıcaklığı çıkıp el yakmayacak kadar soğuduğunda kadayıf dolmalarının üzerine dökün
- Kadayıf dolmaları şerbetini çekince servis yapın
- Afiyet Olsun
Süper görünüyor… Dondurmak da en güzel seçenek gerçekten. Deneyeceğim! Ellerinize sağlık.
çok güzel görünüyor elinize sağlik.. ilk fırsatta deniyeceğim..
Çok teşekkürler 🙂
Şerbeti dökerken kadayıflar sıcak mı soğuk mu olacak?
şerbet sıcaksa kadayıf dolmasının soğuk olması daha iyidir 🙂
Safiye hanım sarıp buzluğa atılan kadayıf dolmaları buzluktan çıkınca kızartmak yada fırında pişirmek için çözülmesinimi beklemek lazım
yaptı harika oldu valla … orjinalinide yedim .. hiç sevmemiştim . buna bayıldık ailecek