Fırında Karnabahar Graten

Fırında Karnabahar Graten

 

Merhaba Arkadaşlar

Bugün sizlere çok Lezzetli bir Ana Yemek Tarifi vermek istiyorum.Aslında bu Tarifi Kahvaltılarda ve Beş Çayı masalarındada çok görebilirsiniz.Gün Arkadaşım Safiye Ablamda yediğimde çok beğenmiştim ve hemen bende yapıp videolu sizlerle paylaşmak istedim.İnanın sizlerde yapınca çok beğeniceksiniz.

 

Malzemeler :

  • 1 tane Karanabahar ( 1 Tatlı kaşığı tuzlu suda haşlanıcak )

Besamel Sos için :

  • 1 yemek kaşığı Tereyağı
  • 1 yemek kaşığı Un
  • 3 su bardağı Süt ( 600 ml )
  • 1 tatlı kaşığı Kırmızı Pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı Tuz

Üzeri için :

  • 150 g Rendelenmiş Kaşar Peyniri

 

Yapılışı :

  • Karnıbaharı dal dal ayırıp tencereye alalım ve üzerini su doldurup bir tatlı kaşığı tuz atarak biraz haşlayalım.
  • Çok haşlanmasına gerek yok çünkü fırındada pişecek Arkadaşlar.
  • Haşlanmış karnıbaharların suyunu süzdürelim ve borcama dökelim.
  • Besamel sos için teceremize tereyağımızı alıp eritelim ve ununu ilave edip kavuralım.
  • Sonrasında şutunu ve baharatlarını ilave edip besamel sosumuzu kaynatalım.
  • Pişen Besamel sosumuzu karnıbaharların üzerine dökelim ve 225 dereceli fırına verip biraz kızarması için pişirelim.
  • Karnıbaharları fırından çıkarıp üzerine kaşar peyniri rendesi serpiştirip tekrar fırına sürelim ve üzerinin güzelce kızarması için pişirelim.
  • Güzel kızarmış Karnıbahar Graten Tarifimizi sıcak olmak şartı ile misafirlerinize ikram edip Afiyetle tüketebilirsiniz.

Afiyet Olsun