Fırında Sebzeli Köfte Kebabı Tarifi

Fırında Sebzeli Köfte Kebabı Tarifi

Hayırlı Günler Dostlar

Bugün burda hava öyle sıcakki valla panjurları kapattım öyle oturuyorum :)) Rabbim dışarda çalışanlarımıza kolaylık ve güç kuvvet versin İnşaallah.Oruçlu oruçlu sıcak havalarda çok dışarı çıkmamak gerek.Valla en güzeli evimizden çıkmamak :)) Bugün sizlere hem kolay hemde çok lezzetli bir Kebap Tarifi vericem Arkadaşlar.İlk sırasını Eşim için patatesli köfteli yaptım.Diğer sıralarını ise Sebzeli yaptım.Harika bir lezzet mutlaka yapmalısınız.

Malzemeler :

  • 500 gr kıyma
  • 2 tane kuru soğan
  • tuzot yada tuz
  • karabiber
  • kırmızı pul biber
  • kimyon
  • galeta unu veya bayatlamış ekmek içi
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tane yumurta
  • 2 tane patlıcan
  • 2 tane kabak
  • 3 tane patates

Üzeri için :

  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı kaynar su
  • kırmızı pul biber
  • karabiber
  • tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak

Üzeri için :

  • Tereyağı

Yapılışı :

Köftemiz için kıymamızı kabımıza alalım ve içine soğanları rendeleyelim.Sonra sırası ile tuzot,kırmızı pul biber,karabiber,kimyon,galeta unu ve yumurtayı koyup kıymalı harcımızı iyice yoğurup karıştıralım.Kıymamızı iyice yoğurursak lezzeti iki katına çıkar Arkadaşlar.Kıymalı harcımızı ceviz büyüklüğünde kopartıp yuvarlayalım.Sonra patateslerin kabuklarını soyup dilimleyelim.Patlıcan ve kabakları alacalı soyup dilimleyelim.Borcamın içine sırası ile bir patates bir köfte bir patlıcan bir kabak olarak yan yana dizelim.Tüm malzememizi bu şekilde yapıp bitirelim.Üzeri için salçamızı bir kaba alıp içine suyu ve diğer malzemeleri katıp çırpalım ve bu karışımı Sebzeli kebabımızın üzerine kaşıkla dağıtarak dökelim.Son olarakta tereyağını küçük parçalar halinde yemeğimizin üzerine dağıtalım.Yemeğimizi 225 dereceli fırına verip güzelce kızarıp pişene kadar bekletelim.Sonrasındada sıcak sıcak Pilavın yanında servis edip afiyetle yiyelim.

Afiyet Olsun

Fırında Sebzeli Köfte Kebabı Tarifi

Köfteli sebzeli kebap Tarifi

Köfteli sebzeli kebap Tarifi1

Köfteli sebzeli kebap Tarifi2

Köfteli sebzeli kebap Tarifi4

Köfteli sebzeli kebap Tarifi5

Köfteli sebzeli kebap Tarifi6

Köfteli sebzeli kebap Tarifi7

Köfteli sebzeli kebap Tarifi3

Köfteli sebzeli kebap Tarifi8

Gemüse Kebap mit Köfte im Backofen

Zutaten:

  • 500gr Hackfleisch
  • 2 Zwiebeln
  • Vegeta oder Salz
  • Pfeffer
  • Paprikaflocken
  • Kreuzkümmel
  • Paniermehl
  • 1 Esslöffel Öl
  • 1 Ei
  • 2 Auberginen
  • 2 Zuccini
  • 3 Kartoffeln

Für die Soße:

  • 2 Esslöffel Tomatenmark
  • 200ml kochendes Wasser
  • Paprikaflocken, Pfeffer, Salz
  • 3 Esslöffel Öl
  • 2 geriebene Knoblauchzehen
  • Butter

Zubereitung:

  • Für die Köfte Zwiebeln reiben.
  • Das Hackfleisch in einer Schüssel mit den geriebenen Zwiebeln, den Gewürzen und restlichen Köfte Zutaten vermengen.
  • Die Hackfleischmasse in Walnuss große Stücke reißen und mit den Händen zu Köfte rollen.
  • Dann das Gemüse schälen, in Scheiben schneiden und Gemüse und Köfte in einer Auflaufform aufreihen.
  • Für die Soße alle Zutaten in einer Schüssel und zusammenrühren und über den Gemüse Kebap geben.
  • Zum Schluss noch Butterflocken verteilen und bei 225 Grad backen bis alles schön angebraten ist.
  • Den heißen Kebap mit Reis servieren.

Guten Appetit!