Yapımı için malzemeler
- 3 adet patates
- 1 yemek kaşığı susam yağı
- Yarım su bardağı su
- 3 yemek kaşığı soya sosu
- 2 yemek kaşığı mirin
- 1 yemek kaşığı bal
- 2-3 diş sarımsak
- 1 tutam karabiber
- Yarım tatlı kaşığı susam
Üzeri için:
- Siyah susam
Gamja jorim tarifi Nasıl yapılır?
Susam yağını derin bir tavada ısıtın ve küp küp doğradığınız patatesleri ilave edip, orta ateşte yaklaşık 5 dakika soteleyin.
Bir kasede yarım su bardağı suyu, soya sosunu, mirini, balı, sarımsak ezmesini ve bir tutam karabiberi çırparak karıştırın.
Hazırladığınız karışımı derin bir tavaya aktarın ve patateslerle iyice karıştırın.
Kısık ateşte kapağı kapalı olarak yaklaşık 8-10 dakika pişirin.
Derin tavanın kapağını açın ve patatesleri orta dereceli ateşte 5-7 dakika daha sos iyice koyulaşana kadar sotelemeye devam edin.
Son olarak susamları ilave edin ve son bir kez karıştırıp, ocaktan alın.
Üzerine siyah susam taneleri serpiştirip, servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…
Leave a Reply