Gazete tatlısı tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 5-5,5 su bardağı un

İç harcı için:

  • 250-300 gram ince dövülmüş ceviz
  • 2-3 yemek kaşığı şeker

Hamurları açmak için:

  • 1 su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı un

Üzerine dökmek için:

  • 250 gram tereyağı

Şerbeti için:

  • 5 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • 1-2 yemek kaşığı limon suyu

Gazete tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Tatlının hamuruyla işe başlayın.

Hamur için olan un dışındaki tüm malzemeleri karıştırın.

Daha sonra yavaş yavaş unu ilave edin ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hamurunuzu bir süre dinlendirin.

Cevizi dövüp toz şekerle karıştırın.

Dinlenen hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın.

Un ve nişastayı karıştırın. Hamuru bu karışım yardımıyla incecik şekilde açın.

Açılan yufkaları oklavaya sarın ve büzün.

Temiz bir kağıdın üzerine buruşukluğunu bozmadan yayın.

Üzerine ceviz serpip bir kat daha buruşuk yufka serin.

Kağıdı ucundan tutup kaldırarak üst üste dizdiğiniz yufkaları rulo haline getirin.

Ruloları dört parmak genişliğinde kesip fırın tepsisine yerleştirin.

Tüm malzemeyi bu şekilde hazırlayıp araları çok boşluk kalmayacak şekilde tepsiye dizin.

Tereyağını eritip tatlıların üzerine gezdirin.

Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra tepsiyi fırına verin.

Tatlıları üzeri kızarana dek pişirin.

Tatlılar pişerken şerbet için su ve şekeri tencerede karıştırıp kaynatın.

Kaynadıktan sonra içine limon suyunu ilave edin, altını kısıp 15 dakika daha pişirin.

Ocaktan aldığınız şerbeti ılınmaya bırakın.

Tatlıyı fırından alıp ılınmasını bekleyin.

Ilık tatlıya ılık şerbeti dökün.

3-4 saat dinlendirdiğiniz tatlınızı dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…