Yapımı için malzemeler
- 2 kilogram un
- 1 kilogram irmik
- 500 gram şeker
- 500 gram pudra şekeri
- Yeteri kadar ceviz içi
- 1 litre zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 tutam tuz
- Tarçın
- Karanfil
- Zencefil
- Hindistan cevizi
- Mahlep
Gerebiç tarifi Nasıl yapılır?
Zeytinyağını tavada ısıtın ve soğumasını bekleyin.
Un ve irmiği karıştırın.
Bu karışıma tuz, iyice dövülmüş mahlep ve karbonatı ekleyin.
Soğuyan yağı malzemelerin üzerine dökün.
İyice yoğurun ve bir kenara alın.
Ceviz içini çok ince dövün.
Tarçın, karanfil, Hindistan cevizi ve zencefili toz haline getirip şeker ve cevizle karıştırın.
Hamur karışımından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp parmağınız yardımıyla içli köfte yapar gibi şekil verin.
İçine cevizli harçtan doldurup açık kısmını kapatın ve gerebiç kalıbına basın.
Kalıptan çıkardığınız gerebiçleri yağladığınız tepsiye yerleştirin.
Yüksek sıcaklıkta ısıttığınız fırında pembeleşene kadar pişirdiğiniz gerebiçlerin üzerine pudra şekeri serpip servis yapın. Afiyet olsun…
Leave a Reply