Giresun usulü ısırgan çorbası tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram ısırgan otu
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı un
  • 3 kaşık tereyağı
  • Tuz
  • Nane
  • Su

Giresun usulü ısırgan çorbası tarifi Nasıl yapılır?

  • Isırganı iyice yıkayın.
  • Kaynar suda haşlayıp süzün.
  • Sonra tel süzgeçten elle ezerek geçirin.
  • Ezme işlemini mutfak robotu veya blender kullanarak da yapabilirsiniz.
  • Ezilen ısırganı tencereye alarak pişirin.
  • Eğer kıvamı koyu ise arzuya göre biraz su ilave edebilirsiniz.
  • Tuzunu da ekledikten sonra biraz pişirin.
  • Ardından azar azar unu ilave edin.
  • Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
  • Ayrı bir tavada yağı kızdırın.
  • İnce doğranmış sarımsakları yağda kavurun ve ısırgana ilave edin.
  • Üzerine nane serperek servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.