Yapımı için malzemeler
- 1 kilogram ısırgan otu
- 4 diş sarımsak
- 1 çay bardağı un
- 3 kaşık tereyağı
- Tuz
- Nane
- Su
Giresun usulü ısırgan çorbası tarifi Nasıl yapılır?
- Isırganı iyice yıkayın.
- Kaynar suda haşlayıp süzün.
- Sonra tel süzgeçten elle ezerek geçirin.
- Ezme işlemini mutfak robotu veya blender kullanarak da yapabilirsiniz.
- Ezilen ısırganı tencereye alarak pişirin.
- Eğer kıvamı koyu ise arzuya göre biraz su ilave edebilirsiniz.
- Tuzunu da ekledikten sonra biraz pişirin.
- Ardından azar azar unu ilave edin.
- Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
- Ayrı bir tavada yağı kızdırın.
- İnce doğranmış sarımsakları yağda kavurun ve ısırgana ilave edin.
- Üzerine nane serperek servis edebilirsiniz.
- Afiyet olsun.
Leave a Reply