Giresun usulü turşu aşı tarifi

Yapımı için malzemeler

  • Fasulye turşusu
  • 2 adet kuru soğan
  • Mısır ekmeği
  • Sıvı yağ

Giresun usulü turşu aşı tarifi Nasıl yapılır?

  • Fasulye turşusunu tuzundan arındırmak için birkaç saat suyun içinde bekletin.
  • Ardından soğanları ince ince doğrayın.
  • Sudan çıkarıp süzdüğünüz fasulyeleri de birkaç parçaya bölün.
  • Derin bir tavada ısıttığınız yağın içinde soğanları kavurun.
  • Kavrulan soğanların üzerine fasulyeleri de ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Ardından fasulye turşusu kavurmasına küçük küçük doğradığınız mısır ufaladığınız mısır ununu da ilave edin.
  • Karışıma birkaç kaşık su ekleyip pişirin.
  • Afiyet olsun.