Glutensiz kısır tarifi

Yapımı için malzemeler

  • Karabuğday unu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Biber salçası
  • Domates salçası
  • Limon
  • Zeytinyağı
  • Nar ekşisi
  • Taze soğan
  • Maydanoz
  • Marul
  • Sivri biber
  • Domates

Glutensiz kısır tarifi Nasıl yapılır?

1 su bardağı karabuğday ununu tuz, karabiber, pul biber ve istediğiniz diğer baharatları bir kapta karıştırın ve üzerine sıcak su ekleyin. Ağzını kapatıp yarım saat bekletin.

Beklettiğimiz karışımı iyice yoğurduktan sonra 1 tatlı kaşığı biber salçasını, 1 tatlı kaşığı domates salçasını, bir limon suyunu, biraz zeytinyağını, tercihen nar ekşisini ekleyip, tüm malzemeler karışana dek yoğurmaya devam edin. Küçük küçük doğradığınız 2 taze soğanı, 5 dal maydanozu, 2-3 yaprak marulu, tercihen 1 sivri biber, 1 domatesi ekleyin. Son kez karıştırın. Şişirmeyecek ve alerji yapmayacak kısırınız hazır!