Yapımı için malzemeler
- 1 su bardağı greçka
- 1,5 su bardağı su
- 1 adet kırmızı soğan
- 2 adet kapya biber
- Birkaç yaprak kıvırcık marul
- 4-5 dal maydanoz
- 4-5 dal roka
- 3-4 adet ceviz ya da 10 adet fındık
- 2-3 adet cherry domates
- Tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Nar ekşisi
- Limon suyu
Greçka (Karabuğday) salatası tarifi Nasıl yapılır?
Greçkayı yıkayıp tencereye alın.
Üzerine 1,5 su bardağı su ekleyip suyunu çekene kadar haşlayın ve soğuması için kenara alın.
Bu esnada yeşillikleri ince ince kıyın.
Soğan ve biberi küp küp doğrayın.
Cevizin kabuklarını soyup çok ufak olmayacak şekilde parçalayın.
Domatesleri ikiye ayırın.
Soğuyan greçkaya diğer malzemeleri ekleyin.
Zeytinyağı, tuz, nar ekşisi ve limon suyu ile yaptığınız sosu salataya ekleyip karıştırın ve servis yapın. Afiyet olsun…
Leave a Reply