Yapımı için malzemeler
- 1 kilogram gülgas
- 500 gram kuşbaşı koyun veya oğlak eti
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 baş sarımsak
- 500 gram ıspanak
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 2 adet limon
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Gülgas (Gölevez) tarifi Nasıl yapılır?
Tencereyi orta ateşte kızdırın ve tereyağı ile kuşbaşı etleri koyun.
Saldıkları suyu çekinceye kadar etleri kavurun ve 1 çay bardağı sıcak su ekleyip ocağın altını kısın.
Etleri, tencerenin kapağı kapalı halde, kısık ateşte pişmeye bırakın.
Etlerin pişmesine yakın gülgasları ayıklayıp kuşbaşı doğrayın.
Bol su ile yıkayıp iyice kurulayın.
Etler piştiğinde, tuzla ezilmiş 1 baş sarımsağı ekleyip karıştırın.
Gülgasları, limon suyunu, kırmızı biberi ve 2 bardak suyu katın.
Orta ateşte biraz kaynattıktan sonra ocağın altını kısın.
Tencerenin kapağı kapalı halde, yemeği pişmeye bırakın.
Ispanak köklerini ayıklayın ve bol suda yıkayıp kabaca doğrayın.
Geniş bir tavayı orta ateşte kızdırın ve zeytinyağını koyun.
Kızgın yağlı tavada ıspanak yapraklarını karıştırarak kavurun.
Karabiberi, 1-2 kepçe yemek suyunu katıp ıspanakları ezin.
Gülgaslar piştiğinde ve yemek kıvamını bulduğunda ezilmiş ıspanakları yemeğe katıp karıştırın.
Afiyet olsun.















Leave a Reply