HAFTA SONUNA YAKIŞIR HARİKA BİR TARİFİM VAR / Patatesli Açık Pide Tarifi

 Patatesli Açık Pide Tarifi

Merhaba Arkadaslar

Bugün sizlere harika bir Hamur isi Tarifim var 🙂 Patatesli Pide denedinizmi hic ? Eger denemediyseniz bence mutlaka denemeniz lazim Dostlar.Harika bir Lezzeti var.Yapinca yorumlarinizi bekliyorum 🙂

 

Malzemeler :

2 su Ilık Su
1 su bardağı Sıvıyağ
1 tatlı kaşığı Tuz
1 çay kaşığı Şeker
2 paket kuru maya
1 Kilo Un

İç Harcı için :

Yarım kg Patates ( 1tatlı kaşığı tuz ile haşlayalım )
1 tane kuru Soğan
1 çay bardağına yakın Sıvıyağ
1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
1 çay kaşığı Karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için :

1 tane Yumurta

 

Yapılışı :

  • Hamur malzemelerinden Un hariç geri kalan tüm malzemeyi yoğurma kabimizin içine alıp karıştıralım.
  • Sonra ununu ilave edip yumuşacık bir hamur yoğuralım ve bir saat kadar üzeri kapalı mayalanmaya bırakalım.
  • Hamurumuz mayalanırken gelin bizlerde iç harcını hazır edelim.
  • Patatesleri soyup dörde bölelim ve tencereye alıp içine bir tatlı kaşığı tuz ve su ilave edip haşlayalım.
  • Haşlanmış Patateslerimizin suyunu süzdürüp püre haline getirelim.
  • Tavamıza az sıvıyağ dökelim ve içine küp küp doğranmış kuru soğanımızı ilave edip kavuralım.
  • Kavrulan soğanın içine salça ve baharatlarımızı ilave edip karıştıralım.
  • Son olarak püre haline getirdiğimiz Patatesimizi ilave edip karıştıralım ve kenara alıp soğutalım.
  • Mayalanmış hamurdan mandalına büyüklüğünde bezeler yapalım ve üzeri kapalı 10 dakika mayalayalım.
  • Sonrasında bezeleri elimizle çok az açıp içine patatesli iç harcımızdan koyalım ve sadece iki kenarini acik pide seklinde  kapatıp ortasi ack bir sekilde tepsimize dizelim.
  • Tüm bezelerimizi aynı işlemle yapalım ve tepsimize dizip yine üzeri kapalı 30 dakika kadar mayalanmaya bırakalım.
  • Son olarak üzerine Yumurta sürüp 200 dereceli fırında pişirelim.
  • Pişen Pidelerimizi sıcak veya soğuk afiyetle tüketebilirsiniz.

Afiyet Olsun