Halka Bişi ( Hamur Kızartması ) Tarifi – Frittierte Teigringe

Halka Bişi ( Hamur Kızartması ) Tarifi

 

Hayırlı Akşamlar Dostlar

Hafta sonu denilince bizim evde mutlaka hamur işi yapılır.Dün Annemler bana gelmişti ve Pizza yaptık yedik :)) Bugünde çocuklarım benden Bişi tarifi isteyince hemen mutfağa girip en kolayından bişi yaptım.Kolay tarifler nedense daha lezzetli oluyor :))) Böylesine kolay bir hamur işini sizlerlede hemen paylaşmak istedim :)) lütfen sizlerde yapınca yorumlarınızı bizden eksik etmeyiniz Arkadaşlar.

Malzemeler :

  • 500 ml ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tane kesme şeker
  • 1 tane 42 gr lik yaş maya
  • 1 kg Un

Kızartmak için  :

  • 500 ml Sıvıyağ

Yapılışı :

  • Ilık su,maya,tuz ve şekeri yoğurma kabımıza alıp maya içinde iyice eriyene kadar elimizle karıştıralım.
  • Sonra unumuzu ilave edip yumuşacık ele yapışan bir hamur yoğuralım.
  • Hamur çok cıvık ise biraz daha un ilave edebilirsiniz Arkadaşlar.
  • Ama bu hamurun ele yapışan cıvık bir hamur olması lazım.
  • Hamurmuzu yoğurduktan sonra üzerini bir poşet ve sonra bir sofra bezi kapatıp 1 saat kadar mayalanmaya bıraklalım.
  • Tezgahımızı sıvıyağ ile yağlayalım.
  • Hamurumuz mayalanmış ise elimize hafif sıvıyağ sürüp mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp yağlanmış tezgaha bezelerimizi dizelim.
  • Bezelerimizi dizdikten sonra yine işaret parmağımızı yağlayıp bezenin tam ortasından delik açalım ve yine halka şeklindeki bezelerimizi yağlı tezgaha dizip üzeri kapalı yarım saat kadar tekrardan mayalanmaya bırakalım.
  • Tüm bezelerimizi aynı şekilde yapıp tezgaha dizelim.
  • Tavamıza sıvıyağ döküp yağımızı kızdıralım.
  • Yağımız iyice kızınca ocağın ayarını biraz kısalım ve Halka şeklindeki bişilerimizi yağın içine yan yana dizip önlü arkalı güzelce kızartalım.
  • Ocağımızın ayarını biraz kısmalıyızki bişilerimizin hem dışı hemde içi güzelce pişsin.
  • Pişen bişilerimizi kağıt havlu serilmiş tepsimize alıp sonrasındada afiyetle tüketelim.
  • Benim çocuklar bişilerin üzerine pudra şekeri serpiştirip öyle yiyor.
  • Bazende nutella sürüp yiyorlar.
  • Ben ise zeytinle yemesini çok severim :)))

Afiyet Olsun

Halka Bişi ( Hamur Kızartması ) Tarifi

LÜTFEN YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYALIM ARKADAŞLAR

leylaileyemeksaatihalka bisi tarifi-00110

leylaileyemeksaatihalka bisi tarifi1-00210

leylaileyemeksaatihalka bisi tarifi2-00110

leylaileyemeksaatihalka bisi tarifi3-00310

leylaileyemeksaatihalka bisi tarifi4-00410

leylaileyemeksaatihalka bisi tarifi5-00510

leylaileyemeksaatihalka bisi tarifi6-00610

leylaileyemeksaatihalka bisi tarifi7-00710

leylaileyemeksaatihalka bisi tarifi8-00810

leylaileyemeksaatihalka bisi tarifi9-00910

leylaileyemeksaatihalka bisi tarifi10-01010

leylaileyemeksaatihalka bisi tarifi11-01110

 

 Frittierte Teigringe

Zutaten:

  • 500ml lauwarme Milch
  • 1 Teelöffel Salz
  • 1 Stück Würfelzucker
  • 1 Würfel frische Hefe (42gr)
  • 1kg Mehl
  • 500ml Öl zum Frittieren

Zubereitung:

  • Alle Zutaten bis auf das Mehl in eine Rührschüssel geben und mit den Händen zusammenrühren.
  • Dann das Mehl hinzufügen und zu einem sehr weichen, klebrigen Teig verkneten.
  • Der Teig sollte an den Händen kleben, dann ist er richtig.
  • Den Teig zugedeckt ca. 1 Stunde gehen lassen.
  • Die Arbeitsfläche mit Öl bestreichen.
  • Wenn der Teig schön aufgegangen ist, mit leicht geölten Händen den Teig in mandarinengroße Stücke teilen.
  • Die Teigstücke zu Kugeln formen und auf die geölte Arbeitsfläche legen.
  • Nun den Zeigefinger wieder etwas ölen und ein Loch in die Mitte der Teigkugeln bohren.
  • Anschließend zudecken und nochmal eine halbe Stunde gehen lassen.
  • Das Öl in einer Pfanne erhitzen.
  • Wenn das Öl heiß ist, die Hitze runterschalten und die Teigringe von beiden Seiten goldbraun frittieren.
  • Zum Abtropfen auf Küchenpapier legen.
  • Ihr könnt die Teigringe mit Puderzucker oder Nutella essen, aber auch herzhaft zB. mit Oliven.

Guten Appetit!