Halleyi ikinci denemem ilk yaptığımın bisküvisi hiç hoşuma gitmedi ama bu yaptığım tarif gerçekten çok güzel oldu bu tariften 20 tane Halley çıkıyor bakalım sizde beğenicekmisiniz ve lütfen sayfamdan yorumlarınızı eksik etmeyin 🙂
Halleyin hamuru için Malzemeler
- 250 gr eritilmiş tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri ( 100gr)
- 2 yumurtanın sarısı ( yumurtanın akı marshmallow için kullanılacak )
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 3,5 veya 4 su bardağı un
Marshmallow için Malzemeler
- 2 adet yumurtanın beyazı
- 1 fiske tuz
- 1 fiske kabartma tozu
- 160 gr toz şeker ( 1 su bardağından 1 parmak eksik )
- 160 gr su ( 1 su parmağından 1,5 parmak eksik )
Çikolata sosu için
- 700 gr sade sütlü çikolata
- 2 tatlı kaşığı sıvıyağ ( çikolata çok akışkan değilse isteğe göre kullanılacak )
Evde Halley nasıl Yapılır
- işe ilk önce marshmallowu yaparak başlayalım
- Marshmallow için önce şekeri ve suyu bir tencereye alın şeker tamamen eriyene kadar arada karıştırın ve kaynamaya başkadıktan 6 dakika sonra ocaktan alın
- iki yumurtanın beyazını bir fiske tuz ve kabartma tozu ile kar beyazı olana kadar çırpın yumurtanın akı sert bir kıvam alınca sıcak şerbeti azar azar ilave edip 3 veya 4 dakika daha çırpıp buzdolabında en az iki üç kaç saat dinlendirin
- Bisküvisi için un hariç hamur malzemelerini bir kaba alın iyice karıştırın unu azar azar ilave edin kulak memesi yumuşaklığından biraz daha sert bir hamur yapın hamuru bir kaç bezeye bölün merdaneyle isteğe göre hafif unlayarak yarım santim kalınlığında açın su bardağıyla hamuru kesin
- yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin bisküvilerlin üzerine kürdanla delikler açın ( delikler daha düzgün olsun diye ben kurdanı ortadan makasla kestim )
- 200 derece fırında hafif kızarana kadar pişirin
- marshmallowu poşete doldurun poşetin ucunu kesin ve bisküvilerin arasına göz kararı 1 tatlı kaşığı kadar koyun ve diğer bisküviyle üzerini kapatıp hafif bastırın yarım saat kadar dinlendirin
- sütlü çikolatayı benmari usulü eritin çikolatanız yeterince akışkan değilse 2 çorba kaşığı sıvıyağla iyice karıştırın ve halleyleri çikolataya batırıp çıkarın hatta kolaylık olsun diye bisküviyi çikolataya koyduktan sonra üzerine kaşıkla çikolatayı dökün bir çatal yardımıyla halleyinizdeki fazla çikolataları akıtıp fırın kağıdının üzerine alın çikolatalar donduktan sonra ( isterseniz daha çabuk donması için buzdolabında bekletip ) afiyetle yiyebilirsiniz
- Afiyet Olsun
Halley Tarifinin Videosunu Burdan İzleyebilirsiniz
Mmmmm ellerinize emeginize saglik( ben ve kizim halley canavariyiz birazcik) mutlaka deniycem bunu ;))
helal olsun ellerine sağlık gerçek halley zannettim :)))
Ada’cım Allah razı olsun canım bir tek sen değil komşularımı bile benim yaptığıma inandırmak baya zor oldu 🙂
çok teşekkürler bizim evdede aynı şekilde benimle beraber 4 halley canavarı var 🙂
süper olmuş safiye hanımcım ellerinize sağlık ilk fırsatta yapacağım….
Çok sağol canım birazcık uğraştırıcı ama sonuç gerçekten güzel komşularım yedikten sonra hazırlarından daha lezzetli olduklarını söylediler 🙂
muhteşemsiniz, daha ne diyeyim. diyette olmasak hemen denerdim 🙂
Çok teşekkürler ve aman diyettekiler dikkat gerçekten kaloriside iyidir sanırım ama biraz dikkat ettikten sonra 1 tanenin kimseye zararı olmaz 😀
Marshmallow olmadı şeker ve yumurta akı dolapta durunca birbirinden ayrıldı diğer forum lari okuduğumda ise muhakkak jelatin katılması gerektiği ni söylüyor
Marshmallowun çok katı kıvamda olması için jelatin şart ama bu tarifte jelatin kullanmaya gerek yok sadece dikkat etmen gereken yumurta sert kıvamı bulana kadar çırpmak ve şerbeti azar azar ilave ederken mikserle hiç durmadan yüksek devirde çırpma işleminin devam etmesi gerekiyor.
harika görünüyor ellerinize sağlık bloğunuzu beğenerek takip ediyorum tarifleriniz çok güzel..
çikolata sosundaki yağı nereye koydunuz kaçırdım heralde o kısmı…ama çok güzel görünüyor eminim tadı da öyledir…elinize sağlık.
bir de bisküvinin içine katılan unun birazını nişasta olarak katsak biskivü daha çıtır olur heralde bu bisküvinin çıtırlığını bilmediğimden söledm 🙂
Canım çikolata sosundaki yağ ihtiyaca göre yani çikolata çok akışkan değilse çikolata eritildikten sonra çikolataya karıştırılacak ve nişasta iyi fikir aslında ama gerek yok çünkü gerçek halley bisküvisinin aynısı olmuş dediler 🙂
Ellerinize sağlık ilgiyle takip ediyorum tariflerinizi
Çok sağol canım 🙂
halleyi çok beğendim yapmayı düşnüyorum ama acaba sütlü çikolata yerine ekmeğe sürülen çikolata olurmu ve bazı tarifleri denedim gerçekten harika oluyo
Canım halleyin üzerindeki çikolatanın donması gerekir çünkü yerken baya sorun oluyor onun için ekmeğe sürülen çikolata ile iyi olmaz
merhaba cıkolta sosuyla olurmu acaba hmn denemk ıstıyorumda:)
Merhaba Safiye hanim. 1 gun onceden yaparsam, tadinda bir degisiklik olurum.?
Merhaba tadında hiç bir değişiklik olmaz 🙂
Yaa jelatin olmassa olmuyormu ki bıde yumurta çiğ kalıyor ama halley canavariyim ve burda halley satılmıyor 🙁
Nursincim tarifte jelatin yok canım ayrıca yumurta çok iyi çırpılıp kar haline geldikten sonra kızgın şerbeti yumurtaya ilave ettiğimiz için yumurta pişmiş oluyor 🙂
Safiye hanim Allah sizden razi olsun böyle güzel tariflerinizi bizimle paylastiginiz icin. Ben tarifinizi bayram icin yapmak istiyorum sorum su, kac gün önceden yapabilirim ve nerde saklamalyim? yardimci olursaniz cok sevinirim
Rabbim cümlemizden razı olsun inşallah halleyleri yaptıktan sonra hava almayacak şekilde saklama kabına koyup buzdolabında veya serin olan bir yerde saklayabilirsin ve bayramdan bir kaç gün önce yapabilirsin saklama kabı hava almadığı müddet 5 gün bayatlamadan kalır,( benim halleyler 5. Gün bitti belki daha fazlada dayanır ) 🙂
bayıldım tarifinize allah razì olsun sizden bende cok seviyorum pasta börek yapmayı bu isi ilerletim nasıl bir yol takip etmeliyim acaba yani pasta ustasi olup bir kariyer yapmak icin sizin gibi insanlara faydali olabilmek ici icin esime cocuklarima maddi kazanc saglaya bilmek icin simdiden yorumunuz icin tesekkur ederim
Bu tarifinizi de çok beğendim en kısa zamanda yapıcam.anlatımlarınız çok güzel teşekkürler..
Beğendinize çok sevindim bu güzel yorumun için ben teşekkür ederim 🙂
Çok teşekkür ediyorum bze paylaştığınız için bn çk seviyorum yapacağım kesin
Beğendiğine çok sevindim 🙂
beğendiğine çok sevindim canım 🙂
icinde Jelatin olmadigi icin sizin tarifinizi yapmayi uygun gordum ama 1. asamayi gecemedim. 🙁 yumurta beyazini kar gibi olana kadar cirptim sicak serbetide cirparken yavas yavas ekledim ama sivi oldu resimdeki gibi kati degil bunu kurtarabilir miyim yoksa cope mi gidecek? cevap verirseniz sevinirim bunu tutturmak istiyorum yumurtalari kar beyazi olana kadar cirpmak yeterli degil mi ne kadar katilasmasi gerekir? serbeti alinca yine sulanmaz mi? malzemelerin ziyan olmasini istemiyorum.. cevabiniz icin simdiden tesekkur ederim…
Maalesef eğer yumurta yeterince katılaşmamışsa artık olmaz yenisini yapmanız lazım ve dikkat etmeniz gereken yumurtanın kremşanti kıvamında olması gerekir hatta daha katı olması gerekiyor, eğer yumurtaları oda sıcaklığındaysa daha çabuk katılaşır
Tekrar denedim sorun yumurtayi cirpmakta degilmis bu sefer oldu ilk yaptigimda tutsun diye dediginiz gibi gr olcusuyle yapmistm ama tarifte yanlislik var duzeltin isterseniz su olcusu gr degil ml olmali gr yazdigi icin ilk yaptigim serbet sulu oldugu icin tutmamis 🙁 ikinci yaptigim tuttu cok sukur.. gram olcusuyle yapmak isteyen olursa diye belirtmek istedim onlarinda malzemeleri emegi ziyan olmasin 😉
bu arada biz begenmedik ya ben tutturamadim yada damak tadi.. kurabiyesi agir geldi ve icinede marshmallowunu az koyabildim cunku ikinci biskuviyi bastirinca yanlardan cok tasiyordu tarifte denilen gibi bir tatli kasigi kadar koydum cok az gelmis yerken anlasiliyor ki su bardagi olcusuyle degil daha kucuk kalipla kestigim halde 🙁 iki gun ugrastim o kadar halleyi ne yapacagim bilmiyorum..
Tariflrriniz gerçekten harika 🙂 hem sağlıklı hem lezzetli…. elimizdeki malzemelerle zararlı gıdalar kullanmadan harika tatlar sunuyorsunuz…teşekkürler
çok teşekkürler beğendiğine çok sevindim 🙂
safiye hanım halleyler çok güzel görünüyor elinize sağlık.gerçek halleyi çok sevmeme rağmen içindeki jelatinin şüpheli oluşundan dolayı yiyemiyordum.sizin tarifinizi mutlaka deneyeceğim.yalnız şerbeti biraz soğutup mu koyacağız yumurta akına yoksa kaynar kaynar mı orayı pek anlayamadım?cevap verirseniz sevinirim.
hiç soğutmadan kaynar kaynar kullanılacak ve şerbeti eklerken hiç durmdan yüksek devirde çırpmak lazım 🙂
Tarifinizi aksam yaptim harika oldu sace yumurta beyazuna tuz atmadim tuz tadini kotu yapti cunku tuzattim tadi tuzlu oldu tekrar tuzsuz yaptim ve toz jelatin kullandim difrizde soguttum biskuviler cok ince actim cok lezzetli oldular tavsiye ederim tereddüt etmeden yapmanizi tavsiye ederim
Halleyi yapacağım inşâallah. Jelatin kullanmamanız beni çook mutlu etti. Tarif için teşekkürler?
Hamurum un ufak oluyor toparlayamıyorum ne yapmalıyım?
Ellerinize sağlık çok güzel görünüyorlar tereyağ yerine margarin olmaz mı acaba
Çok teşekkürler tereyağı olursa daha iyi olur ama margarinde olabilir.
Yumurtayı sertlesene kadar çırpmaktan kastınız şu mu ; bembeyaz oluyor fakat o beyaz tabakanın altında sulu şekilde yumurta ayrışıyor biraz.
Böyle olunca doğru oluyor mu