Halley Tarifi

evde halley nasıl yapılır

Halleyi ikinci denemem ilk yaptığımın bisküvisi hiç  hoşuma gitmedi ama bu yaptığım tarif  gerçekten çok güzel oldu bu tariften  20 tane Halley  çıkıyor bakalım sizde beğenicekmisiniz  ve  lütfen sayfamdan yorumlarınızı eksik etmeyin  🙂

Halleyin hamuru için  Malzemeler 

  • 250 gr eritilmiş tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri ( 100gr)
  • 2 yumurtanın sarısı (  yumurtanın akı marshmallow için kullanılacak )
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3,5 veya 4 su bardağı un

Marshmallow için Malzemeler

  • 2 adet yumurtanın beyazı
  • 1 fiske tuz
  • 1 fiske kabartma tozu
  • 160 gr toz şeker ( 1 su bardağından 1 parmak eksik )
  • 160 gr su ( 1 su parmağından 1,5 parmak eksik )

Çikolata sosu için 

  • 700 gr sade sütlü  çikolata
  • 2 tatlı kaşığı sıvıyağ ( çikolata çok akışkan değilse isteğe göre kullanılacak )

Evde Halley nasıl Yapılır 

halley

  • işe ilk önce marshmallowu yaparak başlayalım
  • Marshmallow için önce şekeri ve suyu bir tencereye alın şeker tamamen eriyene kadar arada karıştırın ve kaynamaya başkadıktan  6  dakika sonra ocaktan alın

marshmallow

  • iki yumurtanın beyazını bir fiske tuz ve kabartma tozu ile kar beyazı olana kadar çırpın yumurtanın akı  sert bir kıvam alınca sıcak şerbeti azar azar ilave edip 3 veya 4 dakika daha çırpıp buzdolabında en az iki üç  kaç saat dinlendirin
  • Bisküvisi için un hariç hamur malzemelerini bir kaba alın iyice karıştırın unu azar azar ilave edin kulak memesi yumuşaklığından biraz daha sert bir hamur yapın  hamuru bir kaç bezeye bölün merdaneyle isteğe göre hafif unlayarak  yarım santim kalınlığında açın su bardağıyla hamuru kesin
  • yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak  yerleştirin  bisküvilerlin üzerine kürdanla delikler açın ( delikler daha düzgün olsun diye ben kurdanı ortadan makasla kestim )

halley tarifi

  • 200 derece fırında hafif  kızarana kadar pişirin
  • marshmallowu poşete doldurun  poşetin  ucunu kesin ve bisküvilerin arasına göz kararı 1 tatlı kaşığı kadar koyun ve diğer bisküviyle üzerini kapatıp hafif bastırın  yarım saat kadar dinlendirin

halley resimli tarifi

  • sütlü çikolatayı benmari usulü eritin çikolatanız yeterince akışkan değilse 2 çorba kaşığı sıvıyağla iyice karıştırın ve  halleyleri çikolataya batırıp çıkarın hatta kolaylık olsun diye bisküviyi çikolataya koyduktan sonra üzerine  kaşıkla çikolatayı dökün bir  çatal yardımıyla halleyinizdeki fazla çikolataları akıtıp fırın kağıdının üzerine alın  çikolatalar donduktan sonra   ( isterseniz daha çabuk donması için buzdolabında bekletip  )  afiyetle yiyebilirsiniz
  • Afiyet Olsun

halley detaylı tarifi

Halley Tarifinin Videosunu Burdan İzleyebilirsiniz