Hamsi böreği tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram hamsi
  •  3 su bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Maydanoz
  • 3 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı kuş üzümü
  • 1 çay bardağı fıstık
  • 1 çay bardağı mısır unu
  • Yarım limon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • Su

Hamsi böreği tarifi Nasıl yapılır?

  • Hamsileri yıkayıp, süzgeçten geçirin.
  • Yıkadığınız hamsilerin kılçıklarını temizleyin.
  • Geniş bir tencereye zeytinyağı ve tereyağı koyup, eritin.
  • Soğanları ince ince doğrayın.
  • Kızdırdığınız yağda, soğanları kavurun.
  • Fıstıkları da üzerine ekleyerek renkleri dönene kadar kısık ateşte kavurun.
  • Ardından içerisine üzümü ve pirinçleri ilave edip karıştırmaya devam edin.
  • Üzerine yarım limon sıkarak, karabiber, tuz ve kırmızı biber ilave edip tekrar karıştırın.
  • Pirinçlerin üzerini geçecek şekilde kaynamış su dökün.
  • Tencerenin kapağını kapatarak pişmeye bırakın.
  • Maydanozları ince ince kıyıp, pişen pilava ilave edin.
  • Hamsileri mısır ununa bulayın.
  • Ardından yağladığınız tavaya boşluk kalmayacak şekilde dizin.
  • Üzerine hazırladığınız harcı döküp, güzelce yayın.
  • Kalan hamsileri de mısır ununa bulayarak harcın üstüne dizin.
  • Alt üst ederek ateşte pişirin.
  • Afiyet olsun.