Yapımı için malzemeler
- 1 kilogram hamsi
- 3 su bardağı pirinç
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Maydanoz
- 3 adet kuru soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay bardağı kuş üzümü
- 1 çay bardağı fıstık
- 1 çay bardağı mısır unu
- Yarım limon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- Su
Hamsi böreği tarifi Nasıl yapılır?
- Hamsileri yıkayıp, süzgeçten geçirin.
- Yıkadığınız hamsilerin kılçıklarını temizleyin.
- Geniş bir tencereye zeytinyağı ve tereyağı koyup, eritin.
- Soğanları ince ince doğrayın.
- Kızdırdığınız yağda, soğanları kavurun.
- Fıstıkları da üzerine ekleyerek renkleri dönene kadar kısık ateşte kavurun.
- Ardından içerisine üzümü ve pirinçleri ilave edip karıştırmaya devam edin.
- Üzerine yarım limon sıkarak, karabiber, tuz ve kırmızı biber ilave edip tekrar karıştırın.
- Pirinçlerin üzerini geçecek şekilde kaynamış su dökün.
- Tencerenin kapağını kapatarak pişmeye bırakın.
- Maydanozları ince ince kıyıp, pişen pilava ilave edin.
- Hamsileri mısır ununa bulayın.
- Ardından yağladığınız tavaya boşluk kalmayacak şekilde dizin.
- Üzerine hazırladığınız harcı döküp, güzelce yayın.
- Kalan hamsileri de mısır ununa bulayarak harcın üstüne dizin.
- Alt üst ederek ateşte pişirin.
- Afiyet olsun.
Leave a Reply