Hamur çorbası tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 su bardağı erişte
  • 2 yemek kaşığı margarin

Sosu için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı tuz

Hamur çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Bir tencerede yeşil mercimeği, üzerine çıkacak kadar soğuk su ile yumuşayıncaya kadar haşlayın. Mercimekler yumuşayınca erişteleri, 1 kaşık tereyağı ve tuzu karıştırarak ilave edin. Erişteler de 10 dakika kadar pişince altını söndürün.

Ufak bir tavaya 1 kaşık margarini koyup, eriyince üzerine toz kırmızı biber, kuru naneyi ekleyip, 1-2 dakika pişirin. Bu sosu da çorbanın içine ilave edip, karıştırın. İsterseniz bu çorbaya yoğurdu da ezip koyabilirsiniz.