Hamursuz tatlısı tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı kadar süt
  • Un
  • Nişasta
  • Su
  • Ceviz
  • Sıvı yağ
  • Şeker
  • Limon

Hamursuz tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Yumurta, süt ve unu bir kaba koyup karıştırarak tatlı hamuru yumuşaklığında hamur yoğurun.

Yoğurduğunuz hamuru biraz dinlendirdikten sonra ufak parçalara bölün.

Bir miktar unu ve nişastayı birbirine karıştırın ve bu karışım ile bezeleri yufka inceliğinde açın. 

Açılan yufkaların her iki tarafını da sacda hafif kızarana kadar pişirin.

İki ayrı tepsi alın birinin içine su diğerine ise yağ koyun. 

Yufkaları önce su dolu tepsiye batırıp çıkarın ardından da yağlanmış tepsiye üst üste dizin.

Bu işlemi yaparken her yufkanın arasını sıvı yağ ile yağlayıp kırık ceviz serpin.

Hamur bitene kadar bu işleme devam edin.

İşlem bittikten sonra üzerini yağlayıp börek şeklinde keserek fırına verin.

Bu sırada tatlının şerbetini hazırlayın.

Tatlı piştiğinde fırından çıkarın ve üzerine şerbeti eşit dağılacak şekilde dökün. Dökerken tatlı sıcak şerbet soğuk olmalıdır.