Evde en kolay ekmek yapımı 😍 Şekli farklı ekmek hem yumuşak hemde kolay ☺️👍
Hamuru fırında Mayalandırdığımız için oldukça hızlı mayalanıyor,
Ama isterseniz hamurunu akşamdan yapıp üzerine streç film veya poşet ile kapatıp ertesi gün diğer işlemlere devam edebilirsiniz bu sayede zamandan tasarruf etmiş olursunuz ☺️👍
Ekmeği yaptıktan sonra soğuyunca direk derin dondurucuya kaldırabilirsiniz sadece yiyeceğiniz kadarını dışarda bırakın ertesi güne bile kalacak olursa dondurucuya kaldırmanızı tavsiye ederim bu sayede aynı tazelikte kalacaktır.
#ekmektarifi #evdeekmektarifi #hayalimdekiyemekler
Çatal Ekmek hamuru için malzemeler
4 su bardağı un
1 çay bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su (İhtiyaç durumuna göre çok az daha kullanılabilir)
Bir tatlı kaşığı toz şeker
1 paket instant maya veya yarım paket yaş maya
1,5 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzerine sürmek için
Bir adet yumurta
200° altüst ayar fırında Fansız olarak pişirilecek
Kullandığım Su bardağı ölçüsü 200 ml
A-Z Hazırlayan : Safiye Aras 🙂
Sayfalarımı takibe alabilirsiniz 🙂
Resimli Detaylı Püf Noktalarıyla Yemek Tarifleri
Instagram : http://instagram.com/hayalimdekiyemekler/
Facebook : https://www.facebook.com/pages/Hayalimdekiyemekler/284836254958186?hc_location=timeline
Pinterest: http://tr.pinterest.com/0s0gfu6kgyq6qbj/
Youtube Kanalıma Abone olun 🙂 https://www.youtube.com/channel/UCpwA5ZcoyBCOJDHJEzQP_Cg
Tasheker
Şu kollarını biraz katlarsan
Ne qeder gozel
Mawallah
Alguem pode traduzir por favor.Creusa
Abla o masanin üstündeki beyaz kağıdın üstündeki peynirin adı ne alman peyniri ama paketini gösterir misin sevgiler
Harika tarif veriyorsun sağ ol
Tuz siorsunuz ama seker yazmıssınız hangısını koyucaz
Hamuru yapıp buz dolabında koymasak olurmu
https://www.youtube.com/channel/UCMJLXSFHEQhbtXxQb6z9KZQ
Önce kazağını yukarı çek hiç kimse böyle hamur yoğurmaz
Sizi takip ediyorum tariflerinizi yapmaya çalışıyorum merak ettim ekmeğin havası indi çok güzel kaparmıştı acaba hangisi daha güzel olur cevabınızı bekliyorum
Çok güzel görünüyor ben kollarinizi sivamamina za sasirdim ben rahat edemem ellerinize saglik
Ayni dizin yaptiniz gibi yaptim ama piserken ekmegin alti hic kizarmadi bembeyaz kaldi ters cevirim kizartmaya calistim neden olabilir acaba bide bu ekmek goruntusuylede herhaliylede turkmenistan ekmegi gorunce heman yapmak istedim ama alti kizarmayinca cok uzuldum frindan desem normaldede kek ekmek yaptimda alti kizarirdi
Mutfak şefinizin marka ve modelini öğrenebilir miyim. Memnunun dediniz ekmek tarifinizde, ben karar veremedim, sizin memnun kaldığınız dikkatimi çekti, rica ediyorum bana bildirir misiniz? Ellerim ağrıyor onun için mutfak şefi almaya karar verdim. Virüs nedeniyle de ekmeğimi evde yapmak istiyorum.
Ekmeği bugün yaptım. Çok güzel oldu. Teşekkürler.
keşke ekmek yapsaydın 😀
Görseldeki peynirler kendinizi yaptınız yoksa satın almamı. Çok güzel görünüyor
Elinize sağlık Çok güzel yalnız bir sorum olucak cevap verirseniz çok memnun olurum ben yoğurup yaptığım pideyi yağlı kağıda bıraktığımda kağıda yapışıyor kağıdı pireden ayıramıyorum 3 4 defa daha denedim yine kağıda yapışıyor pidenin altı ziyan oluyo çok üzülüyorum çok tesekur ederim