Hanım Göbeği Tarifi

Hanım Göbeği Tarifi

 

Hayırlı Akşamlar Dostlar

Dün gece Yemek Sitelerini gezerken gözüme bu Hanım Göbeği Tatlısı takıldı.Aslında aylar önce yapcaktım ama unutmuştum:)) Tekrardan görünce hemen bugün yapmak istedim.İlk defa yapmama rağmen harika bir şey oldu.Çıtır çıtır bir şerbetli tatlı seviyorsanız bu muhteşem tatlımızı yapmalısınız Arkadaşlar.Şimdiden şerbetinizi kaynatın ve buzdolabına koyun soğusun olurmu :)) Yarında hemen tatlımızı yapın.Tatlımız tam bir tavaya sıgcak kadardır Arkadaşlar.Yani malzemelerden tavadaki sayı kadar çıkıyor ancak :))

Malzemeler :

  • 50 gr Tereyağı
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 tane yumurta

Şerbeti için :

  • 2 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • bir dilim limon

Kızartmak için :

  • 2 su bardağı sıvıyağ

Yapılışı :

  • Şerbetimiz için gerekli malzemeleri tenceremize alıp 15-20 dakika kaynatalım.
  • Katılaşan şerbeti soğumaya bırakalım.
  • Tencereyi buzlu suyun içine oturtmak şerbetin daha erken soğumasını sağlar Arkadaşlar.
  • Sonra Tenceremize tereyağımızı alıp eritelim.
  • Eriyen yağın içine suyumuzu koyalım ve kaynamaya bırakalım.
  • Kaynayan suyumuzun içine tuz,şeker ve unumuzu katıp tahta kaşıkla topaklanmaması için iyice karıştırarak kavuralım.
  • Hamurumuzu 5 dakika kısık ayarda güzelce karıştırarak kavuralım.
  • Kavrulan hamurumuzu başka bir kaba alıp ılınmaya bırakalım.
  • Elimizi hamura soktuğumuzda elimiz asla yanmamalı Arkadaşlar.
  • Ilınan hamurun içine 1 tane yumurta kırıp iyice yoğuralım.
  • Hamur elimize hiç yapışmayacak duruma gelene kadar iyice yoğrulması lazım.
  • Arkadaşlar hamurumuz öyle elimizde şekil alçak bir hamur değil.
  • O yüzden ben önce sıkma torbasına koyup yağlı kağıdın üzerine küçük daireler sıktım.
  • Sonra küçük dairelerin tam ortasına parmağımı batırıp delik açtım.
  • Tavamıza sıvıyağ koyalım.
  • Halkalarımızı soğuk yağın içine dizelim.
  • Sonra tavamızı ocağın üzerine alıp önce en son ayarda ocağın ısısını açalım.
  • Halkalar kızarmaya başlayınca ocağın ayarını biraz kısalım ve halkalarımızı önlü arkalı güzelce kızartalım.
  • Kızaran halkalarımızı alıp soğuk serbetin içine atalım ve şerbetin içinde 3 dakika kadar tutup servis yapacağımız tabağımıza alalım.
  • Sonrasındada çıtır çıtır olan Hanım Göbeği Tatlılarımızı afiyetle yiyelim :))

Afiyet Olsun

Hanım Göbeği Tarifi

Hanim göbegi tatlisi tarifi

Hanim göbegi tatlisi tarifi1

Hanim göbegi tatlisi tarifi2

Hanim göbegi tatlisi tarifi3

Hanim göbegi tatlisi tarifi4

Hanim göbegi tatlisi tarifi5

Hanim göbegi tatlisi tarifi6

Hanim göbegi tatlisi tarifi7

Hanim göbegi tatlisi tarifi8

Hanim göbegi tatlisi tarifi9

Hanim göbegi tatlisi tarifi10

Hanim göbegi tatlisi tarifi11

 

LÜTFEN YOUTUBE SAYFAMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYALIM DOSTLAR

 

Frauennabel Dessert

 

Zutaten für den Teig :

  • 50gr Butter
  • 200ml Wasser
  • 150gr Mehl
  • 1 Prise Salz
  • 1 TL Zucker
  • 1 Ei

Zutaten für den Sirup:

  • 400ml Wasser
  • 600gr Zucker
  • 1 Zitronenscheibe

400ml Öl zum Braten

Zubereitung:

  • Wasser, Zucker und die Zitronenscheibe in einem Topf 15-20 Minuten kochen, bis der Sirup eindickt.
  • Dann den Sirup abkühlen lassen.
  • Butter in einem Topf schmelzen.
  • Das Wasser zur geschmolzenen Butter geben und aufkochen.
  • Dann Salz, Zucker und Mehl hinzufügen, dabei mit dem Kochlöffel kräftig rühren.
  • Bei mittlerer Hitze weiter rühren (ca. 5 Minuten) bis sich der Teig als Kloß vom Topfboden löst.
  • Den Teig in einer Schüssel abkühlen lassen.
  • Wenn der Teig lauwarm ist ein Ei aufschlagen und unter den Teig arbeiten.
  • Den Teig solange kneten, bis er nicht mehr klebt.
  • Den Teig in einen Spritzbeutel füllen und kleine Häufchen auf Backpapier spritzen.
  • Dann mit dem Finger ein Loch in die Mitte bohren.
  • Das Öl in eine Pfanne geben und die Teigkringel ins kalte Öl legen.
  • Das Öl auf höchster Stufe erhitzen.
  • Wenn die Teigkringel anfangen zu braten Hitze etwas runter stellen und von beiden Seiten goldbraun ausbacken.
  • Danach die Kringel für 3 Minuten in den kalten Sirup legen.
  • Anschließend rausnehmen auf einen Servierteller und die knusprig süssen Kringel genießen.

Guten Appetit!