Hasan Paşa Köftesi

Hasan Paşa Köftesi

Merhaba Arkadaşlar

Akşama ne pişirsem diye düşünenler lütfen ekran başına 🙂 Bu Yemeğin Lezzetine doyamayacaksınız emin olun.Lezzetine garanti verdiğim harika bir Ana Yemektir.

 

Malzemeler :

  • 500 gr kıyma
  • 1 tane yumurta
  • 2 tane rendelenmiş kuru soğan
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 tutam ince kıyılmış Maydanoz
  • 1 çay kaşığı Tuz
  • 1 çay kaşığı Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı Kırmızı pulbiber
  • yarım Çay bardağı Sıvıyağ

İç Malzemesi için :

  • 3 Tane küp küp doğranmıp Haslanmis Patates

Yapılışı :

  • Karıştırma kabimizin içine Kıymamızın malzemelerini katip karıştıralım.
  • Patateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve tencereye alıp üzerine şu ve az tuz ilave edip biraz haşlayın.
  • Patatesler Fırındada pişeceği için fazla haşlamaya gerek yok Arkadaşlar.
  • Köftelerimizi mandalına büyüklüğünde bezeler halinde yuvarlayıp ortasını arada elimizi ıslatarak cana şekli verelim ve yağlanmış Borcama yan yana dizelim.
  • Haslanıp suyu süzdürülmüş Patateslerimizi çanak şeklindeki köftelerimizin üçüne dolduralım.
  • Besamel Sos için Tenceremize tereyağımızı alıp eritelim ve diğer malzemeleride katip pişirelim.
  • Sonrasında Besamel sosumuzdan birer kaşık Köftelerimizin üzerine dökelim.
  • Yemeğimizi 250 dereceli fırına üzeri hafif kızarana kadar pişirelim.
  • Sonra fırından çıkarıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri rendesi serpiştirip tekrar fırına peyniri eriyene kadar gönderelim.
  • Hasan Paşa Köftemiz hazırdır ve sıcak sıcak servis yaparak Afiyetle tüketelim.

Afiyet Olsun