Haşhaşlı Balbadem Tatlısı

Haşhaşlı Balbadem Tatlısı

 

Merhaba Arkadaşlar

Artık Yepyeni Tariflerimizi paylaşmaya başladık çok şükür 🙂 Bugün size çok lezzetli böyle kıyır kıyır harika bir şerbetli Tatlı Tarifi vericem.Bayrama mutlaka yapmanız lazım bu tarifi 🙂 Bakın ben bu tarifin bir kaç katını yaptım ve kurabiye şeklinde saklama kutularında muhafaza ettim.Misafirim gelince yettiği kadar çıkartıp şerbetleyip ikram ediyorum :)) İnanın okadar kolayıma geliyorki böyle yapmak.İnşaallah Türkiyedede aynı şekilde yapıcam ve elimin altında hazır olcak herşey 🙂 Bu tariften ıkı tepsi çıkıyor Arkadaşlar.

 

Malzemeler :

  • 250 gr Tereyağı
  • 250 gr Pudra Şekeri
  • 1 çay bardağı Sıvıyağ ( 100 gr )
  • 4 tane Yumurta
  • 1 paket Kabartma tozu
  • 1 paket Vanilya
  • 1 kg Un

Üzeri için :

  • 2 tane Yumurta Akı
  • 150 gr Kuru Haşhaş
  • 100 gr Badem

Şerbeti için :

  • 6 su bardağı Şeker
  • 6 su bardağı Su
  • Yarım limonun suyu

 

Yapılışı :

  • Şerbeti için tüm malzemeyi tencereye alıp 15 dakika kaynatıp soğutalım.
  • Hamur malzemelerimizden Un hariç geri kalan tüm malzemeyi yoğurma kabimizin içine koyup karıştıralım.
  • Daha sonra ununu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayalım.
  • Yuvarladığımız bezeleri önce yumurta akına batırıp daha sonra haşhaşin içine koyup her tarafının haşhaş ile bulanmasını sağlayalım.
  • Bu şekilde tepsimize dizelim.
  • Tepsimize dizdikten sonra üzerlerine birer tane Bademi bastırarak batıralım ve tepsimizi 180 dereceli önceden ısıtılmış fırına sürüp 35-40 dakika arası pişirelim.
  • Pişen balbademleri fırından sıcak sıcak çıkarıp üzerine soğuk serbeti gezdirerek dökelim ve şerbetini çekmesi için bekleyelim.
  • Şerbetini çektikten sonrada afiyetle tüketelim 🙂

 

Afiyet Olsun