Yapımı için malzemeler
- 1 adet havuç
- 3-4 yemek kaşığı tel şehriye
- 3 adet yavuk baget
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 8 su bardağı su
- 1 adet yumurtanın sarısı
- Yarım limonun suyu
- Karabiber
- Tuz
Havuçlu tavuk çorbası tarifi Nasıl yapılır?
Tavukları 8 su bardağı suda haşlayın.
Etlerini kemiklerinden ayırıp didikleyin.
Rendelenmiş havucu tencereye alın ve tereyağında kavurun.
Üzerine haşlanmış tavuk suyunu ekleyin ve kaynayana kadar pişirin.
Çorbanız kaynayınca da tel şehriyeleri tuzu ilave edin ve şehriyeler yumuşayan kadar karıştırın.
Diğer taraftan da yumurta sarısı ve limon suyunu çırparak çorbanın terbiyesini hazırlayın.
Çorbanın suyundan kepçeyle alıp terbiyeyi ılıştırın ve çorbanıza ekleyin.
Son olarak tavuk etlerini de tencereye ekleyin.
Biraz daha kaynattıktan sonra çorbanızı sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun…
Leave a Reply